Lollipop nu op bijna kwart Android-apparaten

Lollipop nu op bijna kwart Android-apparaten

Distributiecijfers oktober 2015

De distributiecijfers worden maandelijks vrijgegeven voor voornamelijk ontwikkelaars. Zo kunnen deze een betere keuze maken welke Android-versies ze willen ondersteunen bij het maken van applicaties. Gegevens hierover worden gebaseerd op apparaten die de Google Play Store openen. Wanneer een apparaat de Google Play Store de afgelopen 7 dagen heeft geopend, wordt dit meegenomen in de statistieken. Het idee hierachter is dat de potentiële doelgroep van ontwikkelaars alleen bestaat uit toestellen die daadwerkelijk de Play Store bezoeken.

Officiële gebruikscijfers voor Android-versies voor de eerste week van september 2015.Android KitKat blijft grootst

Net als vorige maand is Android 4.4 KitKat de grootste Android-versie. Alle oudere Android-versies, inclusief KitKat, kregen deze maand een lager aandeel, terwijl het aandeel van Android 5.1, de nieuwste versie van Lollipop, toenam met bijna 3 procent.

Volgende maand gaan we mogelijk voor het eerste de nieuwste versie van Android, Android 6.0 Marshmallow, zien langskomen in de distributiecijfers. Deze versie wordt vanaf afgelopen maandag uitgerold voor Nexus-apparaten en met de Nexus 5X en Nexus 6P zijn ook de eerste apparaten uitgebracht die standaard draaien op Android 6.0.

Lees meer over:
Android 5.0 Lollipop

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties