Distributiecijfers juni 2017: Nougat staat bijna op 10% van actieve Android-toestellen

Distributiecijfers juni 2017: Nougat staat bijna op 10% van actieve Android-toestellen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Veel dalingen in oudere Androidversies

Google brengt elke maand interessante statistieken over Android naar buiten. Het gaat om de zogenaamde distributiecijfers die informatie bevatten over actieve Android-toestellen en als Google het heeft over 'actief' dan gaat het om smartphones en tablets die de afgelopen 7 dagen de Google Play Store hebben bezocht.

Alle Androidversies van Gingerbread tot en met Marshmallow vertonen ten opzichte van vorige maand een daling, met uitzondering van Android 4.0 Ice Cream Sandwich, Android 4.3 Jelly Bean en Android 6.0 Marshmallow welke respectievelijk op 0,8%, 1,3% en 31,2% zijn blijven steken. Android 4.4 en Android 5.1 vertonen de grootste daling met 0,7% voor beide versies.

Nougat stijgt nog steeds

Android 6.0 Marshmallow is met 31,2% momenteel vertegenwoordigd op het grootste deel van alle actieve Android-toestellen, op de voet gevolgd door Android Lollipop met 30,8%. Vorige maand waren Android 5.0 en 5.1 Lollipop tezamen nog net groter dan Marshmallow.

Android 7.0 en 7.1 Nougat zitten samen nu op een aandeel van 9,5%. Vorige maand was dat nog 7,1%. Net als vorige maand zien we ook in juni de grootste stijging bij Android 7.0. Er worden nog steeds weinig toestellen verkocht of geüpdatet naar Android 7.1 Nougat.

Android 2.3 Gingerbread en Android 4.0 Ice Cream Sandwich staan nu beide gelijk op 0,8% en lijken op korte termijn uit het overzicht te verdwijnen.

Bron: Android Developers

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk