Distributiecijfers Android maart 2016: Lollipop en Marshmallow worden groter

Distributiecijfers Android maart 2016: Lollipop en Marshmallow worden groter
De nieuwe distributiecijfers voor de maand maart 2016 van Android zijn bekend en dalingen en stijgingen zijn te zien waar deze verwacht worden. Android 5.0 en 6.0 krijgen meer en meer gebruikers, terwijl oudere Androidversies steeds minder gebruikt worden.

Distributiecijfers maart 2016

Voor ontwikkelaars van apps en games is het zeer interessant om te weten op welke versie van Android hun potentiële afnemers draaien. Zodoende kunnen de developers hierop inspelen door hun applicaties compatibel te maken met de meest gebruikte Androidversies. Gegevens hierover worden gebaseerd op apparaten die de Google Play Store openen. Wanneer een apparaat de digitale winkel van Google de afgelopen 7 dagen heeft bezocht, wordt dit meegenomen in deze statistieken.

Het aandeel van Android Marshmallow 6.0, steeg vorige maand voor het eerst boven de 1% uit en in maart 2016 is dit aandeel bijna twee keer zo groot geworden. Android 6.0 was namelijk te vinden op 2,3% van de toestellen. Dit heeft onder andere te maken met de start van de uitrol van Android 6.0 voor de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge.

Het aandeel van Android Froyo, Gingerbread en Ice Cream Sandwich is licht gedaald. Ook de verschillende versies van JellyBean en het gebruikerspercentage daarvan zijn licht gedaald. Waar dat in februari in totaal nog op totaal 23,9% van de devices was te vinden is dat gedaald in maart naar 22,3%. Er is ook een procent weggesnoept bij de KitKat-gebruikers, terwijl het aandeel van Lollipoppers weer iets toegenomen is.

Distributiecijfers Android maart 2016

Bron: Android  Developers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties