Distributiecijfers Android: KitKat op bijna 40%, Lollipop nog onder 0,1%

Distributiecijfers Android: KitKat op bijna 40%, Lollipop nog onder 0,1%

Cijfers januari 2015

Google publiceert deze cijfers voor ontwikkelaars, zodat deze een goede afweging kunnen maken voor welke Androidversies ze zullen ondersteunen in hun apps. Daarom worden alleen apparaten in de cijfers meegenomen die de Google Play Store de afgelopen 7 dagen actief hebben gebruikt. De onderstaande cijfers zijn van de week voor 5 januari.

Het gebruik van KitKat is opnieuw toegenomen en inmiddels draait 39,1% van de toestellen die actief gebruik maken van de Play Store op Android 4.4. De verschillende versies van Jelly Bean, Android 4.1, 4.2 en 4.3, zijn samen nog goed voor 46%, waar dat vorige maand nog meer dan 48% was. Het gebruik van de oudere Androidversies Gingerbread en Ice Cream Sandwich neemt opnieuw relatief af deze maand.

Waar is Lollipop?

Momenteel is het aandeel van Android 5.0 (Lollipop) nog onder de 0,1% en wordt daarom niet meegenomen in het overzicht. Veel Nexus-apparaten draaien al op Android 5.0, maar zelfs onder de (recente) Nexus-apparaten zijn er nog die niet op de nieuwste Android-versie draaien.

Inmiddels zijn verschillende fabrikanten begonnen met het updaten van hun toestellen naar Android 5.0. Motorola, Samsung en LG hebben hun eerste toestellen inmiddels voorzien van Android 5.0, maar de grote uitrol, ook voor veel van deze toestellen, is nog niet begonnen. We verwachten ook dat snel de eerste toestellen op de markt zullen komen die standaard al draaien op Android 5.0, naast de Nexus 6 en Nexus 9.

Bron: Google Android Developers Dashboards

Lees meer over:
Development

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties