Distributiecijfers Android december 2015: aandeel Lollipop en Marshmallow stijgt

Distributiecijfers Android december 2015: aandeel Lollipop en Marshmallow stijgt
De laatste distributiecijfers van dit jaar zijn verschenen en tonen dat het marktaandeel van KitKat wat geslonken is, terwijl er meer Android 5.0 Lollipop en Android 6.0 Marshmallow-gebruikers zijn ten opzichte van vorige maand.

Distributiecijfers december 2015

Vorige maand zagen we in de distributiecijfers van Android de eerste keer de hoeveelheid Marshmallow-gebruikers en ook in de cijfers van december 2015 is te zien dat een deel van de gebruikers deze laatste Androidversie gebruikt. Distributiecijfers worden elke maand vrijgegeven voor voornamelijk ontwikkelaars. Zo kunnen zij namelijk een betere keuze maken welke Androidversies ze wel en niet willen ondersteunen bij het maken van applicaties. Gegevens hierover worden gebaseerd op apparaten die de Google Play Store openen. Wanneer een apparaat de Google Play Store de afgelopen 7 dagen heeft geopend, wordt dit meegenomen in de statistieken. Het idee hierachter is dat de potentiële doelgroep van ontwikkelaars alleen bestaat uit toestellen die daadwerkelijk de Play Store bezoeken.

Distributiecijfers december 2015

Verschuivingen

Ten opzichte van november zien we dat het marktaandeel van Froyo hetzelfde is gebleven, terwijl in december iets minder Gingerbread-gebruikers zijn geteld. Ook Android 4.0.3 en 4.0.4-gebruikers zijn licht gedaald. In december gebruikte 26,9% van de personen een toestel met Android Jelly Bean, terwijl dat een maand eerder nog 29% was.

Het grootste marktaandeel wordt nog steeds ingenomen door mensen die Android 4.4 KitKat draaien op hun device, namelijk 36,6% wat iets is afgenomen. Het aandeel Lollipop-gebruikers is ten opzichte van een maand eerder wel gestegen van 25,6% naar 29,5%. Tenslotte zien we ook dat Marshmallow op meer devices te vinden is en nu op 0,5% van de apparaten geïnstalleerd staat.

Bron: Android Developers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties