Disney lanceert eigen Crossy Road-variant

Disney lanceert eigen Crossy Road-variant

Rens Blom

door Rens Blom

Laatst geüpdatet

De makers van Crossy Road hebben samen met Disney 'Disney Crossy Road' uitgebracht voor Android en iOS. De game doet sterk denken aan het originele Crossy Road maar staat compleet in het teken van Disney.

Crossy Road

De game Crossy Road werd razendsnel een succes en is op moment van schrijven meer dan 120 miljoen keer gedownload. Het eenvoudige concept van een weg oversteken zonder aangereden te worden of in het water te vallen, blijkt in de praktijk lastig - zeker naarmate de game vordert. De game spreekt veel gebruikers aan en dat zag Disney ook. Medio maart werd bekendgemaakt dat Disney samen ging werken met Hipster Whale, het bedrijf achter Crossy Road. Er zou een speciale Disney-editie van het verslavende spelletje verschijnen, en die is nu te downloaden. 

Hetzelfde maar dan anders

Disney's uitvoering werkt grotendeels hetzelfde als het originele Crossy Road, maar is volgestopt met Disney-elementen. Zo kun je een bekend poppetje als Donald Duck, Musafa of - mijn favoriet - Woody - gebruiken. Ook is het landschap aangepast; er zijn verschillende Disney-werelden die geïnspireerd zijn op tekenfilms als Toy Store en The Lion King. Om het af te maken zijn ook de 8-bit liedjes onder de game in Disney-stijl. 

disney crossy road

Naast het zo lang mogelijk oversteken van de weg, is er nog meer te doen in de game. Zo kun je onderweg munten verzamelen waarmee je nieuwe figuren kan vrijspelen. Disney meldt dat er totaal ruim honderd poppetjes zijn. Daarnaast heeft elke speelomgeving een speciale uitdaging, bijvoorbeeld het ontwijken van vallende tonnen of verzamelen van eten om een power-up te verkrijgen. 

Vind je Crossy Road maar niets dan is de kans groot dat de Disney-versie je ook niet aanspreekt. Maar liefhebbers van Crossy Road kunnen veel plezier beleven aan dit verslavende spelletje. 

Beschikbaarheid

Disney Crossy Road is nu te downloaden in de Google Play Store. De game vereist Android 4.0 of hoger, 44MB vrije opslagruimte en biedt in-app aankopen. Vind jij deze variant leuker dan het origineel?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk