'Digitaal Welzijn toont straks je schermtijd in nieuwe widget'

'Digitaal Welzijn toont straks je schermtijd in nieuwe widget'

Google wil gebruikers straks ook vanaf het startscherm bewust maken van hun dagelijkse smartphonegebruik. Een nieuwe widget van Digitaal Welzijn toont je schermtijd en de drie meest gebruikte apps op je telefoon. Op dit moment is de widget nog in ontwikkeling.

Digitaal Welzijn-widget

Met de komst van Android 12 heeft Google weer de nodige aandacht gegeven aan widgets. Verschillende Google-diensten kregen een gloednieuwe widget en de al bestaande widgets hebben een likje verf en nieuwe functies gekregen.

Google werkt nu achter de schermen aan een widget voor Digitaal Welzijn, dat ontdekte 9To5Google in de code van die app. De widget heet 'Jouw schermtijd' en ze is op dit moment nog niet uitgerold naar gebruikers. Toch kon ze wel geactiveerd worden en we zien dus de eerste screenshots.

Jouw schermtijd

Digitaal Welzijn heeft als doel om gebruikers te helpen om verantwoord met hun telefoon om te gaan. Het is onder mogelijk om limieten in te stellen voor het gebruik van de laatste bètaversie van de app. De widget die in ontwikkeling is, is veel eenvoudiger en toont dagelijks de totale schermtijd. Wanneer je een groter formaat instelt op het startscherm, krijg je ook nog eens de tijd te zien die je hebt doorgebracht in jouw drie meest gebruikte apps.

De Digitaal Welzijn-widget is gemaakt volgens Googles Material You-ontwerp en het ondersteunt dynamische kleuren. Dat wil zeggen dat de kleuren van de widget op telefoons met Android 12 afhankelijk zijn van de achtergrond die je gebruikt. Het is nog niet exact bekend wanneer Google 'Jouw schermtijd' zal uitrollen naar telefoons. Dat zal vermoedelijk in de komende weken gebeuren bij een volgende bètaversie van de app.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Digitaal Welzijn? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Digitaal welzijn
Digitaal welzijn is onderdeel van Android 9.0 Pie en moet de problemen met overmatig smartphonegebruik naar voren brengen. Google wil er met deze tool ..

Meer info

Lees meer over:
Digitaal welzijn

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties