'Dichtbij delen is vanaf augustus voor iedereen beschikbaar'

'Dichtbij delen is vanaf augustus voor iedereen beschikbaar'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Dichtbij delen

Google werkt al jaren aan een deelfunctie waarmee je bestanden kunt versturen tussen telefoons en andere apparaten. Met de komst van Android 4.1 Jelly Bean in 2012 introduceerde het een eerste poging, genaamd Android Beam. Deze deelfunctie werkt via NFC en is daarmee niet erg snel en de concurrentie streefde Android Beam al snel voorbij met snellere en betere deelfuncties.

Google gaat nu een nieuwe poging wagen met Dichtbij delen en test de deelfunctie in Android 11. Met Dichtbij delen kun je bestanden delen met mensen die bij je in de buurt zijn. Dit werkt voor Androidtelefoons en Chrome OS-tablets.

Dichtbij delen tussen Chromebooks en telefoons

In augustus voor iedereen beschikbaar

Volgens Mishaal Rahman van XDA Developers heeft Google tegen smartphonefabrikanten gezegd dat Dichtbij delen vanaf augustus wordt uitgerold naar alle Android-apparaten die draaien op Android 6.0 of hoger. Google heeft dit gerucht niet bevestigd maar volgens Rahman gaat het om een betrouwbare bron.

Hoewel veel fabrikanten al een vergelijkbare deelfunctie hebben, zien we liever een deelfunctie ingebakken in Android zelf. Vooral ook omdat er geruchten zijn over de werking van Dichtbij delen voor platforms zoals Windows, macOS en Linux. Dichtbij delen wordt al ontwikkeld voor Chrome OS. We hopen in ieder geval dat de nieuwe deelfunctie vanaf augustus breder beschikbaar zal zijn. Nearby Sharing is namelijk nog maar op enkele telefoons (Android 10 en Android 11) op de redactie beschikbaar.

De nieuwe deelfunctie wordt nu getest en je ziet hier hoe het precies werkt op telefoons en hier hoe je de deelfunctie op Chromebooks gebruikt. Zie jij de Dichtbij delen-deelfunctie op je Chromebook of telefoon? Wat zijn je bevindingen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk