Deze telefoon kan je ook als powerbank gebruiken

Deze telefoon kan je ook als powerbank gebruiken

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Huawei komt met de Enjoy 60X, een telefoon met zo’n grote batterij, dat hij ook als powerbank kan dienen. Opmerkelijk, want vaak gebruik je een powerbank juist voor je smartphone. Dat zal echter niet echt nodig zijn bij Enjoy 60X: die is namelijk zelf al voorzien van een 7000 mAh-accu.

Powerbank-telefoon

De Enjoy 60X is alleen aangekondigd voor de Chinese markt, schrijft GSMArena. De indrukwekkende accu kan andere apparaten met draad (USB-C) opladen op 22,5 Watt (alleen de 512GB-variant). Het is dan ook een vrij flinke telefoon: hij meet 17,1 bij 8 centimeter en is 8,9 millimeter dik: qua gewicht zit hij op 216 gram.

Het scherm van de smartphone is 6,95 inch en heeft een resolutie van 2376 x 1080 pixels (verhouding 19,8:9). De verversingssnelheid is 90 Hz en het apparaat heeft een inkeping voor de 8 megapixel-selfiecamera. Qua processor bevat het gevaarte een Snapdragon 680. Het toestel kan maximaal op 4G, want 5G is niet mogelijk door de handelsbeperkingen die gelden voor de chipfabrikant. De handelsbeperkingen werden in de Verenigde Staten opgelegd en zorgen er ook voor dat Huawei bijvoorbeeld Google-diensten niet meer kan gebruiken. De telefoon maakt dan ook gebruik van HarmonyOS 3.0.

Huawei introduceert telefoon met powerbank-telefoon met 7000 mAh-accu

Huawei Enjoy 60X

Aan de achterkant bevat de Huawei Enjoy 60X een primaire camera van 50 megapixel met daarnaast een dieptesensor. Helaas lijkt het er vooralsnog niet op dat dit toestel naar Europa komt. In China kost de meest eenvoudige variant van 128 GB 1749 yuan (230 euro) en de duurste is 305 euro, dat is dus die met 512 GB die ook andere apparaten bedraad kan opladen. Of die andere varianten ook op die manier andere apparaten kunnen opladen, dat is onbekend. Wel komt het toestel in een lekker fris oranje kleur, al zijn er ook wat subtielere kleuren te kiezen, zoals grijs en een soort rosegold.

Gerelateerde artikelen

Zou jij een grote telefoon met een accu willen die ook werkt als powerbank? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk