Deze speciale OnePlus Nord werd op de valreep geschrapt

Deze speciale OnePlus Nord werd op de valreep geschrapt

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus werkte aan een speciale variant van de Nord die met een 65 watt snellader zou komen. Het toestel zou samen met de OnePlus 9 op de markt komen, tot OnePlus de stekker eruit trok. OnePlus gaat daarentegen verder met de ontwikkeling van de Nord 2.

OnePlus Nord SE

De OnePlus Nord was OnePlus' eerste duik in het middensegment in jaren. Het toestel werd gesmaakt door critici en in november verschenen dan ook berichten over de komst van een Nord SE, of Special Edition. De telefoon was alvast door regulators gecertificeerd en dus klaar om op de markt te komen, tot OnePlus het project in de vuilnisbak gooide.

Het is de geruchtenverspreider Max Jamber die nu met meer informatie naar buitenkomt over het lot van de OnePlus Nord SE. De telefoon zou ontworpen zijn in samenwerking met de kunstenaar Joshua Vides, en dat geldt ook voor de bijzonder verpakking van het toestel die je hieronder ziet. Toch zijn er ook verbeteringen ten opzichte van de gewone Nord, zoals het gebruik van een grotere 4.500 mAh accu en een krachtigere 65 watt snellader. Dat is dezelfde die we ook bij de OnePlus-vlaggenschepen zien.

Deze speciale OnePlus Nord werd op de valreep geschrapt

De verpakking van de geschrapte Nord SE

Nord 2-geruchten

Het is nog niet helemaal duidelijk waarom OnePlus heeft besloten om de telefoon alsnog niet uit te brengen, maar mogelijk heeft het te maken met de Nord 2, de echte opvolger van OnePlus' midrange telefoon. De Nord SE zou op het einde van 2020 of begin 2021 verschijnen, maar we krijgen volgens geruchten begin dit jaar ook de Nord 2 te zien.

Gerelateerde artikelen

Er is alvast informatie gelekt over de opvolger van de Nord. OnePlus zou voor het eerst met chipmaker MediaTek in zee gaan en gebruik maken, van de Dimensity 1200. Dat is MediaTeks krachtigste processor met 5G. Recent bracht Qualcomm ook de Snapdragon 780G uit, dat is de opvolger van de Snapdragon 765G die in de eerste Nord werd gebruikt. Het valt nog te bezien voor welke chipset OnePlus heeft gekozen. Kijk jij uit naar de Nord? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk