Deze Sony-toestellen krijgen Android 8.0 Oreo

Deze Sony-toestellen krijgen Android 8.0 Oreo

Sony en Android Oreo

Sony heeft vandaag twee high-end-toestellen op de IFA in Berlijn gepresenteerd, de Xperia XZ1 en de Xperia XZ1 Compact. Beide toestellen zullen in de winkels komen te liggen met Android 8.0 Oreo. Het bedrijf heeft hiermee een primeur, maar ze staan tevens bekend om het snel uitbrengen van nieuwe Androidversies voor hun toestellen, eventueel voorafgegaan door testversies. Ook met Oreo gaan ze de updatestrijd weer aan met andere fabrikanten. Ze hebben onderstaande lijst met toestellen vrijgegeven die Oreo krijgen.

Naast de gisteren gepresenteerde high-endtoestellen is er ook een middenklasser aangekondigd, de Sony Xperia XA1 Plus, die op de lijst staat voor Oreo. Daarnaast zien we toestellen die begin dit jaar zijn gelanceerd, maar ook modellen uit 2016.

> Sony Xperia X

> Sony Xperia X Performance

> Sony Xperia XZ

> Sony Xperia X Compact

> Sony Xperia XZ Premium

> Sony Xperia XZs

> Sony Xperia XA1

> Sony Xperia XA1 Ultra

> Sony Xperia Touch

> Sony Xperia XA1 Plus

Android 8.0 Oreo

Android 8.0 Oreo is de nieuwste Androidversie die door Google op 21 maart werd aangekondigd. In deze versie zien we onder andere dat er nieuwe mogelijkheden zijn op het gebied van notificaties en dat ontwikkelaars een aparte voor- en achtergrond op kunnen geven voor hun app-icoontjes. Google heeft Android tevens min of meer opgedeeld in twee delen. Daarbij is een gedeelte apparaat- en fabrikantspecifiek. Dit gedeelte is zo gemaakt dat het mogelijk is om nieuwe Android-versies hier bovenop te installeren. Dat betekent dat het voor fabrikanten minder werk kost om updates uit te brengen.

Sony heeft niet aangegeven wanneer de updates worden uitgerold naar de diverse toestellen. Wellicht horen we dit op een later moment. Staat jouw toestel erbij?

Via: Android Police

Lees meer over:
Sony

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties