Deze smartphones krijgen (binnenkort) Android 12

Deze smartphones krijgen (binnenkort) Android 12

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Begin dit jaar konden we een eerste blik werpen op Android 13 en Googles visie op deze nieuwe Androidversie. Ondertussen zijn nog veel fabrikanten bezig met het uitrollen van Android 12 naar hun telefoons. In dit artikel vind je er een aantal die binnenkort kunnen rekenen op Android 12 of deze update nu binnenkrijgen.

Deze OPPO-smartphones krijgen nu Android 12

OPPO is gestart met de uitrol van Android 12 en ColorOS 12 voor de OPPO Find X2 Pro in Nederland, zo tipte Eric ons. Hij heeft inmiddels de update geïnstalleerd op zijn Find X2 Pro en kon het volgende daarover vertellen: "Ik vind het verdacht veel weg hebben van OxygenOS van OnePlus wat ik ken van de 9 Pro." In 2020 kreeg deze telefoon nog een update naar Android 11. OPPO geeft de Find X2 Pro drie nieuwe Androidversies, dus Android 13 zit nog in het vat.

Deze Sony-smartphones krijgen binnenkort Android 12

Begin dit jaar kregen de Sony Xperia 1 III en Xperia 5 III een update naar Android 12 en nu meldt Sony op Instagram dat de Xperia 10 II uit 2020 en de Xperia 10 III uit 2021 aan de beurt zijn voor een nieuwe Androidversie. Wat eigenaren na Android 12 nog aan update kunnen verwachten is niet bekend. Sony is daar heel onduidelijk over. Het bedrijf zegt enkel dat het naar "industriestandaarden" zijn smartphones bijwerkt, maar geeft geen concrete informatie over hoe lang en met welke frequentie het zijn telefoons van updates blijft voorzien.

Deze OnePlus-smartphones krijgen binnenkort Android 12

OnePlus is een open béta van OxygenOS 12 gestart voor de OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro uit 2019. OxygenOS 12 is gebaseerd op Android 12. Eigenaren van deze telefoons kunnen de software testen en feedback doorgeven aan OnePlus. Zodra alle problemen en bugs zijn gladgestreken, zal OnePlus de stabiele versie naar alle OnePlus 7 (Pro)-bezitters uitrollen. De OnePlus 8, OnePlus 8 Pro en OnePlus 8T kunnen ook rekenen op een update naar Android 12. Deze telefoons doen sinds kort ook mee aan een open bèta.

De OnePlus 8-serie en OnePlus 9-serie krijgen drie Android-updates en vier jaar beveiligingsupdates. De OnePlus 7-serie werd geleverd met Android 9.0 Pie en kreeg daarna een update naar Android 11. Wat er na Android 12 op de planning staat, weten we helaas niet.

Deze LG-smartphones krijgen binnenkort Android 12

LG is de uitrol van de Android 12-update voor de LG Velvet gestart in thuisland Zuid-Korea. Dat meldt het bedrijf in een nieuwsbericht. Op dit moment is het niet duidelijk of de update voor alle varianten van de LG Velvet beschikbaar komt. We verwachten dat het bedrijf hier meer informatie over geeft, zodra de wereldwijde uitrol van start gaat.

LG trok in 2021 de stekker uit zijn smartphoneafdeling en gaf gebruikers meteen duidelijkheid over de updateplannen van zijn recente toestellen. LG gaat deze modellen gedurende drie jaar voorzien van versie- beveiligingsupdates. De LG Velvet kwam met Android 10 op de markt en kan ook nog een update naar Android 13 verwachten.

Deze ASUS-smartphones krijgen nu Android 12

Na het uitrollen van de Android 12-update naar de ZenFone 8 in januari van dit jaar, brengt ASUS de nieuwste versie van Android nu naar nog twee telefoons in zijn portfolio: de ROG Phone 5 en ROG Phone 5S. ASUS had eerder beloofd beide telefoons in het eerste kwartaal van 2022 te updaten naar Android 12 en het bedrijf maakt zijn belofte waar.

De Android 12-update voor de ROG Phone 5 krijgt ​​softwareversie 31.0810.1226.57 mee en is ongeveer 3,4 GB groot. Voor de ROG Phone 5S gaat het om softwareversie 31.0810.1226.57. ASUS is de OTA-uitrol al gestart, en het kan even duren voordat deze op jouw ROG Phone binnenkomt. De ongeduldigen kunnen via de ASUS-community downloads vinden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk