Deze Samsung-toestellen kunnen nu op minder updates rekenen

Deze Samsung-toestellen kunnen nu op minder updates rekenen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung gaat wat minder beveiligingsupdates uitbrengen op zowel de Galaxy A20e als de duurdere A70. Een schema met updates per kwartaal maakt plaats voor twee updates per jaar. De Galaxy A40 en A80 die in 2019 verschenen, blijven voorlopig nog wel updates per kwartaal ontvangen.

Samsung Galaxy A70 en A20e

Twee Samsung-telefoons zijn geschrapt van Samsungs lijst met telefoons die beveiligingsupdates per kwartaal ontvangen, dat heeft GalaxyClub ontdekt op Samsungs Security Updates-overzicht. De Galaxy A70 en Galaxy A20e krijgen nu patches per kwartaal, tenzij er een dringend beveiligingsprobleem is dat verholpen moet worden.

Beide telefoons kwamen twee jaar geleden op de markt. De Galaxy A70 is een toestel uit het hogere middensegment, terwijl de A20e een stuk goedkoper is. Het is vooral opvallend dat de voordeligere A40 voorlopig nog steeds kan rekenen op updates per kwartaal, mogelijk omdat het toestel destijds meer verkocht is dan de Galaxy A70.

De Galaxy A70 in verschillende kleuren

De Galaxy A70 in verschillende kleuren

Verkoopsucces en updates

Omwille van dat verkoopsucces blijft de Galaxy A50 ook maandelijkse updates krijgen en dat zeker tot begin 2022. Het zou daarom ook niet ondenkbaar zijn als de nog prijzigere Galaxy A80 straks hetzelfde lot te wachten staat. Al is daarover nog niets bekend. Deze Galaxy A-telefoons kunnen rekenen op minstens vier jaar lang beveiligingsupdates.

Gerelateerde artikelen

Samsung scherpte dit jaar zijn updatebeleid aan en dan moeten andere merken volgen. OPPO gaat nu drie jaar lang beveiligingsupdates voorzien, en Nokia doet hetzelfde met zijn X-reeks op maandelijkse basis. Google voorziet zijn Pixel-telefoons al langer gedurende drie jaar van maandelijkse updates.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk