"Deze Samsung-toestellen krijgen Android 4.4, geen KitKat voor Galaxy S III"

"Deze Samsung-toestellen krijgen Android 4.4, geen KitKat voor Galaxy S III"

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Update

Onze vrienden van Sammobile hebben een uitgebreid netwerk van tipgevers die zo nu en dan met goede informatie komen. Gisteren kregen ze een lijst handen met daarop de toestellen die de update naar Android 4.4 zullen krijgen. Onder deze toestellen zijn de Samsung Galaxy S4 mini, Galaxy Grand en de twee modellen van de Samsung Galaxy Mega.

KitKat

Samsung Galaxy S III, computer says 'NO'

Op deze lijst komt de Samsung Galaxy S III ook voor, maar dan alleen de LTE-versie. De gebruikers van de oorspronkelijke internationale Samsung Galaxy S III (GT-I9300) zal geen update naar Android 4.4 krijgen. Dit omdat er een aantal problemen zijn die niet opgelost zijn, men vermoedt dat het te maken heeft met de 1 GB RAM die er in dit toestel ligt. De LTE-versie heeft 2 GB RAM aan boord. Android 4.4 zou al goed moeten werken op toestellen met 512 MB RAM-geheugen, maar de nieuwere versies van Samsung's eigen softwarelaag, Touchwiz, zouden wel eens te zwaar kunnen zijn.

Een grote teleurstelling voor de vele gebruikers van de Samsung Galaxy S III die nog even een tijdje met hun toestel willen doen en ook willen genieten van KitKat. Het bronartikel merkt terecht op dat de Samsung Galaxy S III wel binnen het 18 maanden raamwerk valt waarin fabrikanten hebben beloofd toestellen, indien technisch gezien mogelijk, te updaten naar een nieuwe Androidversie.

Bron: Sammobile

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk