Deze Samsung-smartphones krijgen een grote camera-update

Deze Samsung-smartphones krijgen een grote camera-update

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Er komt een grote camera-update voor de Samsung Galaxy S23-serie aan. De update lost een aantal problemen op en voert meteen een paar verbeteringen aan de camera's door.

Camera-update Galaxy S23-serie

In een bericht op het Samsung Community-forum heeft een moderator van het bedrijf aangegeven dat er een grote camera-update voor de nieuwe S23-serie komt. In dit bericht schreef hij ook precies welke aspecten er verbeterd gaan worden. Al deze aspecten hebben we voor je opgesomd en zijn hieronder te vinden.

Problemen opgelost

De update moet er ook voor zorgen dat er een aantal problemen worden opgelost. Zo had de Galaxy S23 Ultra last van sluitervertraging. Zodra je op de sluiterknop drukte, maakte het toestel vaak niet in één keer de foto. In plaats hiervan duurder het een aantal milliseconden. Niet zo erg zou je denken, maar het kan net het verschil zijn tussen iets wel of niet goed op de foto krijgen. Daarbij stoppen veel gebruikers na het indrukken van de sluiterknop, de telefoon bijvoorbeeld weer terug in de broekzak. Omdat de foto echter niet direct gemaakt is op het moment dat je op de knop drukte, wordt de foto gemaakt tijdens het 'proces' van het terughalen van je smartphone. Hierdoor krijg je bewogen foto's. Meer over dit eerdere probleem lees je in dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Deze Samsung-smartphones krijgen een grote camera-update

Verbeteringen in de update

Hieronder sommen we voor je op welke verbeteringen de nieuwe update met zich meebrengt.

  1. Het autofocusalgoritme is aangepast. Dit moet ervoor zorgen dat de S23-toestellen direct een foto maken zodra jij op de sluiterknop drukt. De smartphones maken zelfs een foto als het beeld niet helemaal scherp is. 
  2. Dit laatste kan natuurlijk ook voor problemen zorgen, daarom kun je ook instellen dat je smartphone pas een foto maakt als het beeld helemaal scherp is.
  3. De stabiliteit is verder verbeterd wat moet zorgen voor (nog) stabielere video's en foto's zonder beweging én betere nachtfoto's. 
  4. In de galerij-app komt een functie waarmee je foto's die je net geschoten hebt en worden bewerkt, gemakkelijker en direct kunt verwijderen.
  5. Super Steady-modus is verbeterd, groothoeklens moet vooral in slechte omstandigheden hierdoor betere foto's maken. 
  6. Er moet meer detail en scherpte in foto's komen die gemaakt worden in de 50 MP of 200 MP modus. 
  7. Bug waarbij gezichtsherkenning niet werkte na een het beëindigen van een videogesprek moet zijn opgelost. 
  8. Videostabilisatie is verbeterd bij Full HD-video's met 60 fps.
  9. De bug waarbij er een groene lijn - die soms verscheen aan de linkerkant van je camera-app - moet zijn verholpen.

Gerelateerde artikelen

Wanneer beschikbaar?

De update is op dit moment beschikbaar gesteld in Zuid-Korea onder de firmwareversie S91xNKSU1AWC8. De update is 922,88 MB groot. De update wordt beschikbaar gesteld voor de gehele S23-serie en moet laten ook in andere landen gefaseerd worden uitgerold. Dit kan dus betekenen dat sommigen de update wel al binnen krijgen, maar jij nog niet.

Heb jij de update al wel binnen? Laat het ons weten in de reacties.

Samsung Galaxy S23 kopen
Samsung Galaxy S23 kopen
Samsung Galaxy S23 kopen

Samsung Galaxy S23 kopen

De Samsung Galaxy S23 is het instapmodel in de Galaxy S23-serie. Deze telefoon heeft vijf zeer uitgebreide camera's, een 6,1 inch Full HD+ AMOLED-scherm, de snelle Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, een 3.900 mAh-accu en nog veel meer.

Vanaf 949 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk