Deze Samsung Galaxy S21 bestaat uit 1 kilogram puur goud

Deze Samsung Galaxy S21 bestaat uit 1 kilogram puur goud

De Samsung Galaxy S21 Ultra is al enkele weken geleden aangekondigd, maar nu komt er nog een variant uit die bestaat uit 1 kilogram puur goud. Caviar heeft de achterkant van de S21 afgewerkt met 24 karaat goud, ofwel 99,9 procent goud.

Caviar Goldphone

Smartphones zijn in feite geen goede investering, want binnen de kortste keren verliezen ze waarde en kijken we met zijn allen al naar the next big thing. Caviar wil dat principe veranderen en maakt van telefoons wel een echte investering die zijn waarde behoudt. Het introduceert daarvoor de Goldphone, aldus LetsGoDigital.

Het toestel is in feite een Samsung Galaxy S21 Ultra die is afgewerkt met een achterzijde van 24 karaat goud. Er verschijnen wel vaker telefoons met een gouden afwerking, maar dan gaat het doorgaans om 18 karaat, ofwel 75 procent goud. Deze S21 Ultra bestaat echter uit 1 kilogram puur goud, ofwel 99,99 procent van het begeerde edelmetaal.

Deze Samsung Galaxy S21 bestaat uit 1 kilogram puur goud

Zeven exemplaren

In ruil voor zo'n waardevolle afwerking betaal je wel een stevige prijs. Niet alleen figuurlijk, omdat je de camera aan de achterzijde niet langer kan gebruiken door de goudklomp achterop, maar ook letterlijk. De S21 Ultra Goldphone kost 169.000 dollar, of omgerekend 142.157 euro. Er worden maar zeven exemplaren van de telefoon gemaakt en in elk toestel wordt een uniek nummer gegraveerd. Op die manier kan elk exemplaar achteraf geïdentificeerd worden.

De Caviar Goldphone wordt geleverd met een luxe witte koffer met cijferslot. Of je ook een oplader erbij krijgt in ruil voor je geld is niet meteen duidelijk, want standaard levert Samsung die niet met het toestel mee. De Caviar Goldphone is ook verkrijgbaar in drie opslagvarianten: 128 GB, 256 GB en 512 GB. Dit is uiteraard niet de telefoon die je in de zomer naar een festival meeneemt, maar het is wel een investering. Wat denk jij van de gouden smartphone van Caviar? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Samsung Galaxy S21 Ultra
5000 mAh
6,8 inch - 3200 x 1440 px
128/256/512 GB
Exynos 2100

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer