Deze podcast-app filtert vanaf nu achtergrondgeluiden weg

Deze podcast-app filtert vanaf nu achtergrondgeluiden weg

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

De populaire podcast-app Anchor komt met een nieuwe functie. Deze functie gaat het voor podcastmakers mogelijk maken om achtergrondgeluiden weg te filteren. Op deze manier kun je ook een podcast op rumoerige plekken opnemen.

Anchor: maak je eigen podcast

Anchor is één van de bekendste podcast-apps, vooral veel hobbypodcastmakers maken gebruik van de app. Dit is enerzijds omdat Anchor het mogelijk maakt om eenvoudig én kosteloos je eigen podcasts te maken en te publiceren. Naast het maken van een podcast dient Anchor ook als hostingplatform. Je kan dus je afleveringen op andere grote podcastplatformen publiceren en tevens zien hoeveel luisteraars je podcast trekt. Daarnaast kan je met Anchor je audiofragmenten bewerken door middel van het toevoegen van achtergrondmuziek of andere geluiden. Deze fragmenten integreer je vanuit Spotify, het moederbedrijf van Anchor. Meer over Anchor lees je hier.

Anchor

Anchor

Wat is Anchor? De Anchor-app helpt je om eigen podcasts te produceren en te beheren. Omdat Anchor het mogelijk maakt om eenvoudig en kosteloos podcasts te maken en te ..

Achtergrondmuziek wegfilteren 

Om het zijn gebruikers nog eenvoudiger te maken om podcasts op te nemen, komt Anchor nu met een nieuwe functie. De functie heet 'Audio Enhancement' en deze zorgt ervoor dat achtergrondgeluiden automatisch worden verminderd en dat je stem naar voren wordt gebracht. Hierdoor zou je je podcast dus kunnen opnemen op drukke en luidruchtigere omgevingen zoals een café of in een rumoerig huis. Het maken en opnemen van podcasts voor gebruikers van Anchor moet hierdoor dus nog gemakkelijker worden, je hoeft immers geen stille ruimte meer op te zoeken. 'Audio Enhancement' kun je inschakelen nadat je een podcast hebt opgenomen met één druk op de knop. Volgens Anchor maakt 'Audio Enhancement' het mogelijk dat ''de wereld je studio wordt''.

Anchor meldt verder dat de functie gratis te gebruiken is op Android en iOS, de nieuwe functie is op dit moment beschikbaar.

Gebruik jij Anchor voor het opnemen van een podcast? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk