Deze OnePlus-wallpaper zorgt ervoor dat je je telefoon minder gebruikt

Deze OnePlus-wallpaper zorgt ervoor dat je je telefoon minder gebruikt

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

OneLab heeft een nieuwe app in de Google Play Store gelanceerd die jou moet helpen je telefoon minder te gebruiken. De app, WellPaper genaamd, plaatst informatieve wallpapers op het startscherm om je te vertellen hoeveel tijd je aan je apps hebt besteed. WellPaper werkt ook op andere Android-telefoons.

WellPaper voor OnePlus-telefoons

WellPaper is een digitale welzijnstool gemaakt door OneLab. Dat is een softwareteam binnen OnePlus dat zich bezighoudt met allerlei experimentele functies. WellPaper is een dynamische live wallpaper die onder andere de kunstenaar Mondriaan samenbrengt met datavisualisatie. Die data is gebaseerd op jouw gebruik van je OnePlus-telefoon, en moet ervoor zorgen dat je je dagelijkse telefoonschermtijd beter begrijpt omdat het visueel gemaakt is. Je kan het vergelijken met de Insight-klok die je cijfers toont over je dagelijkse smartphonegebruik.

Gerelateerde artikelen

Eén van de drie achtergronden in WellPaper

Eén van de drie achtergronden in WellPaper

De app heeft momenteel drie wallpapers om je de tijd te laten zien die je hebt besteed aan zes verschillende categorieën apps, zoals tools, lifestyle en communicatie, games en entertainment. De categorieën worden elk weergegeven met een andere kleur. Nadat je de achtergrond hebt ingesteld, kun je dubbeltikken op een lege ruimte om te zien hoeveel tijd je aan die categorie apps hebt besteed. Je kan ook de WellPaper-app openen om je schermtijd te bekijken en je kan hier ook een maximum instellen. Daarnaast zie je in de app ook een overzicht met de eerder genoemde categorieën en daarin de gebruikte apps en de tijd dat je ze gebruikt hebt.

WellPaper-app van OnePlus

WellPaper-app van OnePlus

Van tevoren dien je de app nog wel toestemming te geven tot Gebruikstoegang om bij te kunnen welke apps en hoe lang je deze apps hebt gebruikt. Daarnaast verbruikt de wallpaper volgens OnePlus niet veel stroom, omdat het de gegevens alleen bijwerkt wanneer je de telefoon ontgrendelt, in plaats van de gegevens continue te vernieuwen.

Eerder deze maand lanceerde OneLab Clipt, een klembord-tool waarmee je in slechts een paar klikken teksten, foto's en andere bestanden tussen je Android-telefoon en een computer met Chrome kunt uitwisselen. Clipt is net als Wellpaper beschikbaar voor voor Android-telefoons van alle fabrikanten.

Ben jij van plan om WellPaper uit te proberen? Laat het ons zeker weten in de reacties onderaan dit artikel.

WellPaper

WellPaper

WellPaper is een digitale welzijnstool gemaakt door OneLab, een softwareteam binnen OnePlus. De app geeft een dynamische live wallpaper weer op basis van je smartpho ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk