Deze nieuwe camerafunctie van de Pixel 6a komt ook naar Pixel 6 (Pro)

Deze nieuwe camerafunctie van de Pixel 6a komt ook naar Pixel 6 (Pro)

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

De Pixel 6a heeft een nieuwe camerafunctie genaamd 'Camouflage'. Het is een onderdeel van Magic Eraser en wordt door Google straks ook beschikbaar gesteld voor de Google Pixel 6 (Pro). De nieuwe functie zorgt ervoor dat storende objecten gecamoufleerd worden. Hoe werkt het precies?

Magic Eraser 

Je kent misschien wel de functie Magic Eraser. Onze redacteur Sebastien schreef er in zijn review over de Google Pixel 6 Pro al het een en ander over. Ook maakte hij een video over de functie, deze video vind je hieronder.

Magic Eraser is een exclusieve functie voor de Google Pixel 6 en voor de Pixel 6 Pro. De functie gebruikt kunstmatige intelligentie om hinderlijke personen of objecten in de achtergrond van een foto te herkennen en geeft je vervolgens de mogelijkheid om deze te verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als jij een mooie foto hebt gemaakt van het standbeeld van Michiel de Ruyter in het prachtige Vlissingen, maar achteraf zie je dat er een ergerlijke toerist op de foto staat. Met Magic Eraser kun je deze toerist weghalen en Google vult deze leegte vervolgens voor je op. Meer over de magische functie van Google lees je in dit artikel.

Nieuwe functie binnen Magic Eraser

Binnen Magic Eraser komt er nu een nieuwe functie beschikbaar. Google noemt het ‘Camouflage’. Met deze functie kun je ook ongewenste personen verwijderen, maar dit gebeurt dan op een iets andere manier. Bij Camouflage wordt, zoals de naam al een beetje doet vermoeden, een persoon of object namelijk niet weggehaald maar gecamoufleerd. In dit geval wordt bijvoorbeeld de schaduw en kleur van deze ongewenste persoon en/of object veranderd. De personen worden bijvoorbeeld vervaagt en krijgen een minder opvallende kleur dan de achtergrondkleur van de foto. Hierdoor worden zij dus minder goed zichtbaar en vallen ze minder op.

Gerelateerde artikelen

De Camouflage-functie vinden we nu in de Google Pixel 6a, maar Google belooft dat de functie ook naar de Google Pixel 6 en de 6 Pro zal komen. Dit alles is mogelijk door de Tensor-chip die de toestellen hebben. Meer hierover lees je in dit artikel.

Gebruik jij Magic Eraser of een andere 'gum-functie' voor het verwijderen van ongewilde personen of objecten? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk