Deze Micro-USB kabel is een hit op Kickstarter

Deze Micro-USB kabel is een hit op Kickstarter

Rens Blom

door Rens Blom

Laatst geüpdatet

CONNEX

Waarschijnlijk ken je het wel: je hebt een kabel nodig om je Android-toestel op te laden of met de computer te verbinden. Na wat zoeken denk je er een te hebben, maar dat blijkt een ander type kabel te zijn. Je zoekt verder, vindt een Micro-USB kabel die in de knoop zit en bent vijf minuten bezig om hem uit elkaar te halen. Ikzelf vind het erg irritant en alhoewel de platte kabels van bijvoorbeeld OnePlus een stap in de goede richting zijn, kan het beter. De makers van CONNEX claimen de oplossing te hebben. Hun kabel, verkrijgbaar met Micro-USB- of Lightning-connector, ziet eruit als een creditcard en is gemaakt van flexibele siliconen.

De kabel meet 45 centimeter en is volgens de fabrikant enorm sterk. Standaard is hij erg compact, maar je kan hem uitrekken als je hem wil gebruiken. Door het elastische materiaal verandert de kabel direct terug naar zijn originele vorm als je hem loslaat. Andere kenmerken van de CONNEX? Je kan erop tekenen, hem aan een sleutelhanger bevestigen of als boekenlegger gebruiken. Klinkt leuk, en met 9 dollar (exclusief verzending) is 'ie ook betaalbaar. Wel jammer is dat er geen USB C-variant is, voor eigenaren van bijvoorbeeld de LG Nexus 5X of OnePlus 2.

Beschikbaarheid

De CONNEX is tot en met 19 april te bestellen op Kickstarter en heeft zijn streefbedrag al gehaald. Hij wordt naar verwachting vanaf juni uitgeleverd. Voor 9 dollar, exclusief verzending, koop je een zwart of witte kabel met Micro-USB connector. Betaal je 2 dollar meer dan kun je kiezen uit een gekleurde variant. Je kan de kabels ook groter (en dus voordeliger) inkopen, bijvoorbeeld met een vriendengroep of een aantal collega's.

Lijkt zo'n soort kabel je iets of heeft een ander type je voorkeur?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk