'Deze handige functie komt naar meerdere Samsung-smartphones'

'Deze handige functie komt naar meerdere Samsung-smartphones'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Een handige functie die op dit moment exclusief is voor de Samsung Galaxy S23-serie, wordt binnenkort uitgerold naar meerdere Galaxy-telefoons. Het gaat om een functie in Samsungs galerij-app waarmee je heel snel objecten uit foto's kunt knippen en als sticker kunt gebruiken.

Zo werkt de Image Clipper

In de Galerij-app van de S23-serie, de galerij die standaard op de S23-smartphones wordt meegeleverd, is een functie te vinden genaamd 'Image Clipper'. Met deze functie kun je automatisch objecten uit een foto knippen en daar een sticker van maken. Eenzelfde soort functie is ook te vinden in apps en programma's als MagiCut en Photoshop. Image Clipper werkt wel een stuk sneller en is iets eenvoudiger.

Bij Image Clipper hoef je met je vinger namelijk enkel het gewenste object die je wil uitsnijden lang ingedrukt te houden. Er verschijnt dan een grijze rand rondom het object en dan is de sticker eigenlijk al gemaakt. Hierna kun je deze vervolgens gebruiken in een andere afbeelding om leuke, grappige of mooie content mee te maken. Je kunt er ook voor kiezen om de sticker direct door te sturen. Hiervoor krijg je dus de opties 'Kopiëren', 'Delen' en 'Opslaan als afbeelding'. Hieronder hebben we een aantal screenshots geplaatst waarin je de functie kunt bekijken.

Naar meerdere Samsung-smartphones

Image Clipper is op dit moment alleen beschikbaar in de galerij-app van de Samsung Galaxy S23, S23+ en de S23 Ultra. Hier gaat echter verandering in komen. Een gebruiker op Twitter meldt namelijk dat de functie aankomende april ook naar de gehele S21- en S22-serie moet gaan komen. Ook de toestellen uit de Note 20-serie en enkele Fold en Flip-smartphones moeten de beschikking over Image Clipper gaan krijgen.

Dit houdt dus in dat de Galaxy S21, S21+, S21 Ultra, S21 FE, Note 20 en Note 20 Ultra, S22, S22+, S22 Ultra, Z Fold 2, Z Fold 3, Z Fold 4, Z Flip 3 en de Z Flip 4 binnenkort over Image Clipper gaan beschikken.

Beschikbaarheid 

De functie moet in april van dit jaar uitgerold worden naar de hierboven genoemde Galaxy-smartphones. Dat zal dan gebeuren via een update voor de Samsung Gallery-app.

Wat vind jij van Image Clipper? Gebruik jij het al, of zou je het graag willen gebruiken? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk