Deze Google-telefoons zijn vanaf nu niet meer ondersteund

Deze Google-telefoons zijn vanaf nu niet meer ondersteund

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Pixel 4-serie van Google krijgt niet langer regelmatige updates, dat raakte bekend nadat Google de beveiligingsupdate van november heeft uitgerold. Alle recente telefoons tot en met de Pixel 5 konden op de patch van november rekenen.

Pixel 4-updates gestopt

Na drie jaar zit het erop, de software-ondersteuning van de Google Pixel 4 en de Pixel 4 XL. De telefoons zijn in 2019 op de markt gekomen met Android 10 en hebben met Android 13 al hun laatste grote versie-update ontvangen. Sinds de novemberupdate van Android krijgen de toestellen officieel geen beveiligingspatches meer.

Toch verwachten we dat de Pixel 4-telefoons nog niet hun allerlaatste update hebben gekregen, omdat Google de gewoonte heeft om enkele maanden na het beëindigen van de ondersteuning nog één laatste update uit te rollen die softwarefouten oplost en een einde maakt aan enkele belangrijke kwetsbaarheden.

Langere ondersteuning

Je hebt dus nu een Google Pixel 5 of een recenter toestel nodig om nog maandelijkse updates te ontvangen van Google. De volgende telefoons die end-of-life worden, zijn de Pixel 4a, de Pixel 5 en de Pixel 5a. Dat zal volgend jaar gebeuren. Vanaf de Pixel 6-serie heeft Google vijf jaar van gegarandeerde updates beloofd en die telefoon krijgt dus minstens updates tot en met oktober 2026.

Gerelateerde artikelen

Een updatehorizon van vijf jaar is ook iets waar beleidsmakers van de EU zich in kunnen vinden. In september kwam er een voorstel op tafel dat telefoonfabrikanten wil verplichten om hun toestellen minstens vijf jaar te blijven ondersteunen.

De vraag of Pixel 4-eigenaars nu onmiddellijk op zoek moeten naar een nieuwe telefoon is een lastige. En we bespreken dat uitgebreider in dit artikel. We hebben vorige week aan onze lezers gevraagd in de AW Poll hoe lang zij momenteel hun telefoon gebruiken en de resultaten lees je hier. Heb jij een Pixel 4-telefoon en ben jij van plan om hem te blijven gebruiken? Laat het ons weten in de reacties.

Deze Google-telefoons zijn vanaf nu niet meer ondersteund
Google Pixel 7 kopen
Google Pixel 7 kopen
Google Pixel 7 kopen

Google Pixel 7 kopen

De Google Pixel 7 en 7 Pro leggen net als hun voorgangers de focus op een uitstekende Android-ervaring met een snelle Tensor-chip, mooi scherm en scherpe camera’s met slimme AI-features.

Vanaf 649 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk