‘Deze drie Nokia-telefoons worden op 8 april aangekondigd’

‘Deze drie Nokia-telefoons worden op 8 april aangekondigd’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

HMD Global, licentiehouder van Nokia Mobile, heeft op 8 april een evenement gepland voor de lancering van vermoedelijk een drietal midrange-smartphones. Specificaties van de Nokia X10 en Nokia X20 – twee van de toestellen die op 8 april aangekondigd zouden worden – zijn ditmaal uitgelekt.

Nokia X10 en Nokia X20

Nokia zegt in 2021 vaarwel tegen de oude naamgeving van zijn telefoonreeksen en stapt over naar G en X-reeksen voor zijn budget en midrange-smartphones, zo blijkt uit recente geruchten over Nokia. Binnen de G-reeks dook recent de aanstaande Nokia G10 op, terwijl het ditmaal gaat om de X-serie, met daarin de Nokia X10 en X20. Wat het onderscheid zal zijn tussen de G en X-reeks, is vooralsnog niet bekend.

Wel is het geweten dat Nokia in de X10 en X20 dezelfde chipset wil gebruiken, stelt Nokiapoweruser. Het zou gaan om de Qualcomm Snapdragon 480-chipset, momenteel de goedkoopste chipset die op 5G-netwerken dienst kan doen. Intern zijn er wel enige verschillen tussen de X10 en X10, met name op het gebied van interne opslag zijn er verschillen terug te vinden – zo komt de Nokia X10 volgens de geruchtenmakers met 32 GB-opslaggeheugen en 6 GB-werkgeheugen.

Gerelateerde artikelen

Nokia's X20 zou daarentegen met 128 GB-opslaggeheugen geleverd worden, met daarbij alsnog 6 GB-werkgeheugen. Andere verschillen tussen de X-serie toestellen zijn momenteel nog niet bekend. Vermoedelijk zullen de verschillen klein zijn, gezien beide toestellen een adviesprijs meekrijgen rond de 300 euro. Nokia's X10 moet na lancering 300 euro kosten, terwijl de X20 mogelijk voor 349 euro over de toonbank zal gaan.

Lancering met de G10

Verwacht wordt dat de budgettoestellen in de X-serie tezamen met de G10 gelanceerd worden op 8 april – op die datum heeft Nokia namelijk een lanceringsevenement gepland, blijkt uit een poster op de website van Nokia Mobile.

‘Deze drie Nokia-telefoons worden op 8 april aangekondigd’

Nokia's G10 valt, als de geruchten het bij het juiste eind hebben, in een hoger segment dan de X10 of X20. Specificaties van dat toestel lijken grotendeels overeenkomstig te zijn met de Nokia 5.4, die dezelfde Snapdragon 662-chipset gebruikt. Verder wordt de Nokia G10 voorzien van een 6,4-inch scherm, die vermoedelijk eerder in de Nokia 5.4 is gebruikt. Wat eveneens eerder in de 5.4 werd gebruikt, is de 48 MP-hoofdcamera van de Nokia G10.

Gerelateerde artikelen

Bovenstaande specificaties bestaan uit speculaties van geruchtenmakers en het is daarmee nog van belang om de details met de nodige korrels zout te nemen. Dit geldt eveneens voor het gerucht dat Nokia zowel de X10 als de X20 en de Nokia G10 zal lanceren op 8 april. Wat vind jij van Nokia's zet om de naamgeving te wijzigen? Denk jij dat het op deze manier duidelijker kan worden? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk