Deze belangrijke functie werkt niet op Samsung Galaxy S23

Deze belangrijke functie werkt niet op Samsung Galaxy S23

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Samsung Galaxy S23 werkt niet met naadloze updates van Android. Je telefoon kan dus niet op de achtergrond updaten, terwijl jij het apparaat kan blijven gebruiken. Samsung duwt deze functie al jaren van zich af met zijn Galaxy S-reeks en de S23-serie is geen uitzondering.

Samsung Galaxy S23-updates

In de Android-wereld is Samsung de kampioen wat updates betreft. De meeste van zijn toestellen krijgen vijf jaar lange beveiligingsupdates en vier nieuwe versie-updates. Dat doet geen enkel Android-merk het bedrijf na. Toch is het juist het updateproces, het downloaden en installeren, dat op Samsung-smartphones minder soepel verloopt dan op veel andere toestellen.

9To5Google geeft op zijn Galaxy S23-reviewsample ontdekt dat de zogenaamde naadloze updates opnieuw niet door Samsung worden ondersteund. Met naadloze updates bedoelen we een systeem van Android dat het bijwerken van smartphones gemakkelijker en veiliger laat verlopen.

Voordelen van naadloze updates

Het hele idee is dat updates op de achtergrond worden gedownload en geïnstalleerd, terwijl de gebruiker zijn telefoon zoals normaal kan bedienen. Pas bij het opnieuw opstarten, wordt het gebruik kort onderbroken. Het voordeel van dat naadloze concept is dus dat mensen minder last ondervinden van updates en dat ze ook sneller worden uitgevoerd. Niet langer handmatig.

Gerelateerde artikelen

Een bijkomend voordeel is dat je problemen met updates makkelijker kan oplossen. Updates worden namelijk op een aparte partitie van je telefoon opgeslagen Bij softwarefouten kan je altijd weer terug naar de vorige firmwareversie.

Minder opslaggebruik 

Maar als Samsung in het verleden nooit met deze naadloze updates heeft gewerkt, waarom hadden we verwacht dat dat met de Galaxy S23-serie zou kunnen veranderen? Google heeft met Android 13 inspanningen gedaan om zijn proces van naadloze updates te verbeteren. Het heeft de relatief ruime opslag, die door het systeem van twee partities wordt ingenomen, vermindert. Al blijkt die tegemoetkoming dus niet te volstaan voor de grootste Android-fabrikant van het moment. Het is ook niet duidelijk waarom Samsung deze houding aanneemt.

Op Androidworld kan je heel wat te weten komen over de Galaxy S23-serie. Je ontdekt hier de nieuwe functies en specificaties, dit zijn onze eerste indrukken en we maakten ook al de vergelijking met de S22-serie. Zijn die vlaggenschepen van 2022 nu afgeschreven? Laat ons ook weten wat jij vindt van Samsungs houding ten opzichte van naadloze updates. Vertel het ons in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk