Deze Androidtelefoons krijgen vanaf nu geen updates meer

Deze Androidtelefoons krijgen vanaf nu geen updates meer

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Er zijn een aantal Android-telefoons die vanaf nu geen updates meer krijgen. Dat betekent dat deze telefoons minder veilig kunnen zijn en dat apps en diensten mogelijk stoppen met werken. Dit zijn de telefoons waar het om gaat.

Fairphone 2

De Fairphone 2 werd in 2015 gelanceerd met een 4,95 inch full HD-scherm, Snapdragon 801-chipset, 2 GB werkgeheugen, 32 GB uitbreidbaar geheugen en een accu met een capaciteit van 2420 mAh. Fairphone bracht in 2021 nog Android 10 uit voor deze telefoon. De Fairphone 2 werd oorspronkelijk uitgebracht met Android 5 en kreeg daarna ook een update naar Android 6, Android 7.1 en Android 9.

Gerelateerde artikelen

Fairphone laat nu het volgende weten: "Na maart 2023 leveren we geen software-updates meer voor de Fairphone 2." Het Nederlandse bedrijf waarschuwt er ook voor dat de telefoon vanaf dan minder veilig zal zijn. Mogelijk zullen bank-apps niet meer werken omdat deze Android 10 niet meer ondersteunen. Fairphone geeft de volgende adviezen voor eigenaren van deze telefoon:

  • Je kunt de Fairphone 2 gewoon blijven gebruiken, maar op eigen risico. Of je kan er, als je een ervaren gebruiker bent die geïnteresseerd is in het installeren van een Android-alternatief, een alternatief besturingssysteem zoals /e/OS en LineageOS erop installeren.
  • Zet je Fairphone 2 in de vliegtuigmodus om ervoor te zorgen dat hij veilig is voor beveiligingsproblemen die gepaard gaan met online zijn. Geniet vervolgens van de overige services die het apparaat veilig kan bieden, zoals de camera, muziekspeler, offline games en fotogalerij.
  • Als je besluit dat het nu tijd is om je Fairphone 2 een liefdevol afscheid te wensen, kun je hem door Fairphone laten recyclen. Als dank daarvoor krijg je een waardebon van 50 euro te gebruiken in de Fairphone-webshop.
Deze Androidtelefoons krijgen vanaf nu geen updates meer

OnePlus-telefoons

OnePlus heeft stilletjes in een bericht op zijn community aangegeven dat enkele telefoons in de toekomst geen nieuwe updates meer ontvangen. Veel OnePlus-gebruikers zijn teleurgesteld over hoe OnePlus dit nieuws gebracht heeft.

OnePlus geeft in ieder geval aan dat het zijn updatebeleid volgt. Dat betekent dat de update-ondersteuning voor onderstaande telefoons uit 2019 nu ten einde loopt.

OnePlus 7 Pro

OnePlus 7 Pro

De OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro hebben inmiddels drie nieuwe Androidversies gekregen. Ze zijn daarnaast bijna vier jaar lang van beveiligingsupdates voorzien. OnePlus heeft de OnePlus 7T en OnePlus 7T Pro twee nieuwe Androidversies gegeven, en meer dan drie jaar van beveiligingsupdates voorzien. Al deze telefoons blijven op Android 12 staan.

Heb jij een van deze OnePlus-smartphones uit 2019? Dan kun je het advies van Fairphone opvolgen. Je kan dus de telefoon op eigen risico blijven gebruiken. Je loopt dan wel meer risico op aanvallen door hackers. Je loopt tevens de nieuwe mogelijkheden van nieuwe Androidversies mis. Je kan dus kiezen voor een nieuwe OnePlus-telefoon. Goed nieuws: OnePlus geeft geselecteerde toestellen die vanaf 2023 op de markt komen vier nieuwe Androidversies en vijf jaar beveiligingsupdates.

Gerelateerde artikelen

Tijd voor een nieuwe telefoon?

Uiteraard zijn er nog veel meer telefoons op de markt. In de weken voor oud en nieuw hebben we hier mooie toplijstjes van gemaakt. We publiceerden de drie beste budgetsmartphones, drie beste midrange-toestellen en de drie beste high-end-telefoons van 2022. Onze persoonlijke favorieten kun je bekijken in het Editor's Choice-artikel.

Nog veel meer koopadviezen vind je in onze koopgids met onder andere een lijst met beste compacte smartphones en overzichten met beste smartphones per merk.

Heb jij een van deze telefoons? Wat ben je van plan? Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk