Deze 5,5 jaar oude Samsung-telefoon krijgt weer een update

Deze 5,5 jaar oude Samsung-telefoon krijgt weer een update

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung heeft een nieuwe update uitgerold voor zijn Galaxy S8-serie. Geen beveiligingsupdate, maar wel een patch die voor meer stabiliteit moet zorgen met de gps van de telefoons.

Samsung Galaxy S8-update

Samsung heeft een update klaarstaan voor de Samsung Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus. De telefoons krijgen nu 5,5 jaar na de lancering een nieuwe update die als enige doel heeft om de gps van de telefoons stabieler te doen werken, onder meer bij het navigeren.

De update heeft volgens GalaxyClub de firmwareversie 'G95*FXXUCDVG4' en hij neemt 420 MB in beslag. komt zonder een beveiligingsupdate. De laatste beveiligingsupdate voor de telefoons dateert van november 2021. GalaxyClub heeft ontdekt dat er gelijkaardige verbeteringen voor de gps op komst zijn voor de Galaxy S7 en de Galaxy S6.

Het beste updatebeleid

Samsung is onbetwist de beste Android-fabrikant als het gaat om het updatebeleid van telefoons. De meeste modellen worden vier jaar ondersteund, maar de vlaggenschepen hebben sinds kort recht op beveiligingsupdates gedurende vijf jaar. Verder voorziet enkel Google vijf jaar lang beveiligingspatches, maar enkel bij zijn Pixel 6-serie.

Gerelateerde artikelen

De Samsung Galaxy S8 was een erg populair vlaggenschip. Hij werd in 2017 één dag na de LG G6 onthuld, die toen nog een belangrijke tegenstander van de Galaxy S8. Het viel toen meteen op dat Samsung er beter was in geslaagd om de schermranden te beperken bij de nieuwe telefoon. En zelfs de "beste smartphone ooit van LG" was dus niet genoeg om het tij te keren voor het merk. De Galaxy S8-serie is ook bij onze redactie erg geliefd.

Wil je weten of jouw smartphone al klaar is voor de update, ga dan naar Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren. De update kan in de loop van de komende dagen op je telefoon verschijnen. Heb jij hem al binnen? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk