Deze 4 Samsung-telefoons krijgen geen beveiligingsupdates meer

Deze 4 Samsung-telefoons krijgen geen beveiligingsupdates meer

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung stopt met de ondersteuning van vier telefoons uit 2017. Het gaat om de Samsung Galaxy A3,(2017), de A5 (2017), de A7 (2017) en de J3 Pop. De toestellen behoren niet meer tot de lijst van ondersteunde apparaten.

Samsung-updates

Op zijn Mobile Security-website toont Samsung een overzicht van alle toestellen die beveiligingsupdates ontvangen en met welke frequentie die updates komen. Telefoons kunnen maandelijks updates ontvangen, per kwartaal of op onregelmatige basis. Die laatste categorie ontvangt nog af en toe een update, bijvoorbeeld wanneer een uiterst kritieke fout opduikt. Telefoons die helemaal niet op de website vermeld zijn ontvangen in principe geen updates meer.

Vier nieuwe toestellen zijn nu van de Mobile Security-website verdwenen: de Samsung Galaxy A3,(2017), Galaxy A5 (2017), Galaxy A7 (2017) en de Galaxy J3 Pop. Al deze smartphones zijn in 2017 op de markt verschenen en konden al langer niet meer rekenen op updates per kwartaal.

Deze 4 Samsung-telefoons krijgen geen beveiligingsupdates meer

De Samsung Galaxy A3 (2017)

Samsung Galaxy A8(s)

Verder heeft Samsung een verandering doorgevoerd voor het updatebeleid van de Galaxy A8 (2018) en de A8s. Die eerste ontvangt niet langer maandelijkse updates, maar nu updates per kwartaal. De Galaxy A8s daarentegen krijgt niet langer kwartaalupdates, maar wel onregelmatige updates.

Gerelateerde artikelen

Samsung heeft ten slotte ook de S21-reek toegevoegd aan zijn updateoverzicht, net als de Galaxy A02 en de M12. Gebruikte jij nog een van de bovengenoemde, oudere telefoons van Samsung? Zo ja, vormt dat voor jou dan een reden om richting een nieuwe telefoon te kijken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk