Deze 3 Google-apps werken nu veel beter op tablets

Deze 3 Google-apps werken nu veel beter op tablets

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Presentaties, Drive en Documenten hebben verbeteringen gekregen op tablets. Ze halen extra voordeel uit het grote scherm en in het geval van Documenten kan je voortaan een computermuis gebruiken. We bespreken alle verbeteringen.

Verslepen in Drive en presentaties

Google Sinds de aankondiging van Android 12L vorig jaar is het ons duidelijk dat Google een heuse inhaalbeweging wil maken om functies voor tablets gaat. Apple had de voorgaande jaren met zijn iPad OS een voorsprong beet, daar zijn heel wat tabletgebruikers het over eens. In een blogbericht maakt Google weer drie verbeteringen bekend voor zijn tabletapps.

Als eerste is er Drive. Sinds dit jaar is het al mogelijk om via een gesplitst scherm bestanden op je tablet bestanden in Drive te slepen, en dan start automatisch het uploaden. Google gaat nu nog een stapje verder, want het is vanaf nu mogelijk om bestanden rechtstreeks in de juiste map van Drive te slepen. Daarnaast werkt het verslepen van afbeeldingen en tekst in split-screen nu ook in Google Presentaties. Vooral dat verslepen van afbeeldingen zal goed van pas komen in deze app.

Verslepen in presentaties

Verslepen in presentaties

Google Documenten met muis

Op tablets met een groot scherm kan je best veel werk verrichten. Denk maar bijvoorbeeld aan de Samsung Galaxy Tab S8 Ultra met zijn 14,6 inch AMOLED-scherm, een echte kanjer. Google probeert nu om de kloof tussen laptops en zulke Android-tablets wat te verkleinen en dat door Google Documenten goed te laten werken met een computermuis. Je kan bijvoorbeeld nu tekst selecteren met de muis en ze daarna verslepen. Als je dat eerder probeerde in de app, dan kwam je terecht op een andere pagina van het document.

Al deze verbeteringen voor tablets zijn absoluut welkom. In oktober heeft Google ook de Chrome-browser al onder handen genomen en ook Gboard werkt nu beter op grote schermen. Tijdens de zomer werd ook de Weer-app voor tablets voorgesteld en er kwamen verbeteringen voor Klok en Rekenmachine. Dat Google-apps beter werken op tablet zal volgend jaar van pas komen, want dan lanceert het bedrijf trouwens zijn eerste tablet in jaren, en dat wordt een speciaal apparaat, zoveel is zeker.

Gerelateerde artikelen

Google Drive

Google Drive

Google Drive is de clouddienst van Google. Je kan er je media en bestanden opslaan zonder dat ze op een fysieke opslag zoals een harde schijf staan. Google Drive is ..
Google Presentaties

Google Presentaties

Met Google Presentaties kun je overal presentaties maken, bewerken, presenteren en er samen met anderen aan werken. Helemaal gratis. Met Google Presentaties kun ..
Google Documenten

Google Documenten

Met Google Documenten kun je overal gratis documenten maken, bewerken en er samen met anderen aan werken. Je kunt overal documenten openen, maken en bewerken met ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk