'Deze 3 Chinese merken staan in de top 5 grootste smartphonemerken van 2021'

'Deze 3 Chinese merken staan in de top 5 grootste smartphonemerken van 2021'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi, OPPO en Vivo zijn de grootste smartphonemerken ter wereld na Samsung en Apple. Dat blijkt uit een studie van markonderzoekers die de verkoopcijfers van het eerste kwartaal van 2021 publiceren. Vivo is dit jaar de sterkste groeier.

Big five in de smartphonemarkt

Het is bekend welke smartphonemerken het meeste toestellen hebben verkocht in het eerste kwartaal van 2021. Samsung blijft het belangrijkste merk met een marktaandeel van 23 procent, dat blijkt uit cijfers van Strategy Analytics. Apple pakte in het najaar van 2020 nog uit met een sterke iPhone 12-verkoop, en ook dit eerste kwartaal doet het beter dan in het zwakke coronavoorjaar van 2020.

Toch zijn het opnieuw de Chinese merken die de grootste vooruitgang boeken wat marktaandeel betreft. Xiaomi lijkt zich nu definitief op de positie te nestelen die eerder op naam van Huawei heeft gestaan, en het heeft inmiddels een marktaandeel van 15 procent. Opmerkelijk is vooral dat het merk maar liefst 80 procent groeide vergeleken met een jaar eerder.

Bron: Strategy Analytics

Bron: Strategy Analytics

Vivo groet snel

Al is Xiaomi daarmee opmerkelijk genoeg niet het merk dat het sterkste groeide in een jaar tijd. Die titel behoort namelijk toe aan zijn Chinese concurrent Vivo. Het merk zag zijn verkoop met 85 procent toenemen en het liet 37 miljoen telefoons over de toonbank rollen.

Gerelateerde artikelen

Vivo merk sluit daarmee de top vijf af, en komt daarmee nipt achter OPPO terecht, dat nog een miljoen toestellen meer verscheepte. In tegenstelling tot OPPO en Xiaomi is Vivo het enige merk uit deze top vijf dat niet bij ons actief is in Nederland en België. het merk verkoopt al wel telefoons in andere Europese landen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk