Waarom de Oppo R17 een inkijkje geeft in hoe de OnePlus 6T eruit komt te zien

Waarom de Oppo R17 een inkijkje geeft in hoe de OnePlus 6T eruit komt te zien

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Oppo en OnePlus

Zowel Oppo, Vivo als OnePlus zijn onderdeel van hetzelfde Chinese moederbedrijf, genaamd BBK Elektronics. Deze grote speler in de smartphonemarkt heeft in de 2014 de OnePlus One gelanceerd om met de OnePlus-smartphones voet op Westerse bodem te kunnen zetten. Toen al vielen de grote gelijkenissen op met de eveneens in 2014 gelanceerde Oppo Find 7 zoals je hieronder ziet.

Oppo en OnePlus

Links: OnePlus One Rechts: Oppo Find 7

OnePlus 5 Oppo R11

Links: OnePlus 5 Rechts: Oppo R11

OnePlus 6 Oppo R15

Links: OnePlus 6 Rechts: Oppo R15

Ook de nieuwere OnePlus-toestellen vertonen verdacht veel overeenkomsten met Oppo-smartphones. Dit komt omdat Oppo de ontwerpen alsmede de technieken uitleent aan hun dochterbedrijf OnePlus. Zo hoeft OnePlus het wiel niet opnieuw uit te vinden en kunnen er zodoende ontwikkelingskosten worden gedrukt. Op deze manier kunnen de OnePlus-smartphones voor een scherpere prijs in de markt gezet worden als vergelijkbare high-endtoestellen. Dat maakt dat de OnePlus-serie nog altijd zeer geliefd is vanwege de prijs-kwaliteitverhouding.

Dan zijn we natuurlijk benieuwd naar de OnePlus 6T die eind dit jaar zijn opwachting zal maken. Als we er gemakshalve vanuit gaan dat OnePlus ontwerpen van Oppo overneemt dan zal de OnePlus 6T er zo gaan uitzien:

Oppo R17

Oppo R17

Dit is de Oppo R17 die onlangs is aangekondigd. Dit toestel heeft een scherm met een 86,7 procent screen-to-body-ratio en een heel kleine notch, een 6,4 inch 2280 x 1080 pixels AMOLED-scherm, de nieuwe Qualcomm Snapdragon 670, 8GB RAM en 128GB opslag. Uiteraard zal de OnePlus 6T een verbeterde versie van de OnePlus 6 worden, dus op een aantal vlakken verschillen met de OPPO R17 zoals onder andere de aanwezigheid van een Snapdragon 845-chipset.

Het wordt afwachten tot de herfst voordat we alles te weten komen over dit vlaggenschip van OnePlus aangezien de T-versies traditiegetrouw in november worden aangekondigd.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk