Denk eraan: Android 13 maakt klembord leeg, 1 uur na kopiëren

Denk eraan: Android 13 maakt klembord leeg, 1 uur na kopiëren

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Als je in Android 13 iets kopieert, verwijdert je telefoon de inhoud van het klembord automatisch na een uur. Het is een nieuwe privacyfeature die ook werkt in combinatie met Gboard.

Android 13-klembord

Het klembord is vaak de plek bij uitstek waar je wachtwoorden en persoonlijke gegevens bewaart om ze dan in een app of op een website te plakken. Google introduceert met Android 13 een belangrijke privacyfunctie, vermits heel wat apps ook toegang hebben tot het klembord van je telefoon. Android 13 verwijdert automatisch na het kopiëren de inhoud van je klembord, dat zegt Google in een blogbericht.

Gerelateerde artikelen

In dat blogbericht maakte Google niet meteen bekend hoe lang de inhoud van het klembord beschikbaar blijft. 9To5Google heeft in de code ontdekt dat het ongeveer een uur duurt alvorens de gegevens worde verwijderd. Verder werkt de functie ook met Gboard, want je toetsenbord toont in zijn woordsuggesties altijd de gekopieerde tekst van het klembord. Een uur na het kopiëren kan je met Gboard de tekst niet meer plakken.

Slim klembord

Ongetwijfeld kunnen er situaties voorkomen waar deze wijziging voor frustraties zorgt. Daarom kan je maar beter als Android-gebruiker ervan op de hoogte zijn. Android 13 introduceert verder heel wat handige verbeteringen voor het klembord. Je kan namelijk tekst of afbeeldingen bewerken voordat je ze ergens plakt. In dit artikel bespreken we uitgebreid hoe het werkt.

Maandag heeft Google de stabiele versie van Android 13 gelanceerd, en hier bespreken we de belangrijkste nieuwe functies die met deze versie komen. De stabiele update naar Android 13 is momenteel alleen beschikbaar voor Pixel-gebruikers, maar we weten dat ook fabrikanten als OnePlus en Samsung dichter bij een stabiele update komen. Smartphonemerken moeten eerst hun softwareschil met Android 13 laten werken en pas daarna ontvangen gebruikers de update.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android 13? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

De populairste artikelen over Android 13

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk