Dell Venue: nieuwe serie Androidtablets

Dell Venue: nieuwe serie Androidtablets

Onderzoek

Er zijn al verschillende onderzoeken geweest die aantonen dat binnen nu en maximaal twee jaar er meer tablets verkocht zullen worden dan gewone computers. Bedrijven als IBM en HP zullen zich moeten gaan toeleggen op andere dingen, IBM heeft zich teruggetrokken van de consumentenmarkt en doet goede zaken met zijn zakelijke klanten en HP heeft sinds kort een aantal tablets in zijn assortiment.

Dell is ook een degelijk bedrijf dat met een teruglopende markt heeft te kampen en zij hebben besloten dezelfde weg te gaan als HP. Deze week hebben ze een flink aantal nieuwe producten aangekondigd waarmee ze gaan proberen het merk weer op de kaart te zetten. Onder deze producten zitten een aantal Androidtablets.

Dell Venue 7 en 8

De lijn waar de tablets onder vallen heeft de naam Venue mee gekregen en de eerste twee producten zijn de Dell Venue 7 en de Dell Venue 8. De Dell Venue 7 is een instapmodel met een 7 inch-1280 x 800 IPS-scherm, draait op een 2GHz Clover trail-processor en aan de achterzijde zit een 3 megapixel-camera met aan de voorzijde een WGA-camera. De 16GB aan geheugen kan worden uitgebreid via een microSDkaart.

Dell tablets

De Dell Venue 8 heeft een iets groter 8 inch-scherm, een 5 megapixel-camera aan de achterzijde en zal ook in een 4G-versie verschijnen. De beeldverhouding van de 8 inch Dell-tablet blijft overigens 16:9 waar bijvoorbeeld Acer kiest voor de 4:3 verhouding. De Dell Veue 7 zal alleen in een 16GB-versie te verkrijgen zijn terwijl de Dell Venue 8 later ook een 32GB-versie zal krijgen. Beide tablets draaien op Android 4.2.2 en zullen vrijwel zeker een update krijgen naar Android KitKat. De prijs voor de Dell Venue 7 is $149 voor de 16GB Wifi-versie en de Dell Venue 8 kost $189, ook voor een 16GB WiFi-versie.

Dell Venue 7

Beschikbaarheid

Er is verder nog niets bekend gemaakt over de beschikbaarheid in Nederland en België. Het overigens niet de eerste tablet die Dell uitbrengt. In 2010 was Dell een redelijke trendsetter met de Dell Streak, een 5 inch creatie die eigenlijk de voorloper was van de Samsung Galaxy Note. Iedereen vond dit formaat scherm toen nog heel erg groot, 3 jaar later is het de standaard geworden.

Bron: Cnet

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties