‘Samsung start uitrol Android 12 in december’

‘Samsung start uitrol Android 12 in december’

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Een community moderator van Samsung heeft de vermoedelijke datum van de definitieve uitrol van One UI 4.0 verklapt. De definitieve versie van de nieuwe software van Samsung, gebaseerd op Android 12, zou in december officieel uitgerold moeten worden.

Aantal nachtjes slapen

Halverwege september dit jaar kwam de eerste bètaversie van One UI 4.0 beschikbaar voor de (Zuid-Koreaanse) Samsung Galaxy S21. Eigenaren konden sindsdien aan de slag met het testen van de nieuwe functies van de softwareschil.

Nu Android 12 echter officieel aangekondigd is, en waarschijnlijk aankomende week voor het eerst te bewonderen zou zijn op de Google Pixel 6 (Pro), vragen veel andere smartphonemerk bezitters zich af wanneer zij nieuwe software kunnen verwachten. Voor de bezitters van een Galaxy S21 komt daar nu een antwoord op. Ergens in de laatste maand van dit jaar moeten zij een stabiele versie van One UI 4.0 kunnen verwachten. Dit valt hieronder te lezen in een community bericht van Samsung.

‘Samsung start uitrol Android 12 in december’

De kans dat de definitieve versie van One UI 4.0 in december verschijnt is overigens groot. Vorig jaar beloofde Samsung hetzelfde en kwam het ook daadwerkelijk in december met de uitrol. Het lijkt er dus op dat Samsung dezelfde planning aanhoud. Zie het als een soort kerstcadeautje van Samsung. Fijn het nieuwe jaar in met nieuwe software.

 Styling en privacy

Het grootste gedeelte van One UI 4.0 staat in het teken van aanpasbaarheid. Net zoals de 'kale versie' van Android 12, zou je One UI 4.0 namelijk op verschillende manieren moeten kunnen aanpassen. Onder andere notificaties, widgets en wallpapers zijn straks naar eigen wens te stylen.

Gerelateerde artikelen

Ook privacy staat volgens Samsung hoog in het vaandeel. Zo zouden er diverse nieuwe privacyfuncties moeten komen, waaronder de functie om app-machtigen beter te beheren en in te zien. Benieuwd naar waar Samsung allemaal nog meer de nadruk op wil leggen in One 4.0? Lees het in ons artikel van afgelopen september.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk