De smartphonemarkt staat voor een moeilijk jaar in 2023

De smartphonemarkt staat voor een moeilijk jaar in 2023

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Dit jaar lijkt voor telefoonproducenten het zwakste in tien jaar te worden, aldus voorspellingen van Counterpoint Research. Deze onderzoeksgroep houdt bij hoeveel telefoons er vanuit de fabrieken worden verzonden en ziet sombere vooruitzichten voor de makers.

Verminderde vraag

Naar verwachting zullen er dit jaar ongeveer 1,15 miljard telefoons worden verscheept, wat een daling van zes procent is ten opzichte van het vorige jaar. Deze daling wordt veroorzaakt door een verminderde vraag op Aziatische markten, vooral in China, als gevolg van economische uitdagingen.

Het is nog niet duidelijk of de introductie van de iPhone 15 in september 2023 iets aan deze trend zal veranderen. Apple-analisten verwachten dat Apple in 2023 minder smartphones zal verkopen dan in 2022, maar dat de gemiddelde verkoopprijs zal stijgen.

De dalende verkoop van smartphones is een uitdaging voor telefoonfabrikanten. Ze zullen hun prijzen moeten verlagen of nieuwe functies moeten introduceren om de verkoop te stimuleren.

De smartphonemarkt staat voor een moeilijk jaar in 2023

Via Emerce

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk