'De Pixel 6-camera kan storende objecten uit foto's halen'

'De Pixel 6-camera kan storende objecten uit foto's halen'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In Google Camera zal het straks mogelijk zijn om foto's te nemen terwijl je storende objecten negeert. De functie is mogelijk dankzij de eigen tensor-chipset van Google, maar we weten nog niet precies hoe het zal werken. Verder zijn er nog meer slimme functies op komst.

'Magische gom'

Google heeft al heel wat informatie over de Pixel 6 en de Pixel 6 Pro naar buiten gebracht, en we weten onder meer dat de toestellen komen met een eigen ontworpen chipset met de naam Tensor. De focus ligt daarbij op kunstmatige intelligentie, en dat kunnen we ook zien aan een aankomende functie van de Pixel 6 die alvast is gelekt. De Magic eraser, ofwel 'magische gom'.

De bedoeling van Magic eraser is dat storende elementen uit foto's verdwijnen. Dat kan gaan om een voorbijganger in de achtergrond op een vakantiefoto, maar ook om een omheining die het beeld belemmert. Vermoedelijk zal je op het scherm met een gommetje de delen moeten markeren die weg moeten. Het is alleen nog niet duidelijk of Google Camera deze zaken in real-time kan wegfilteren nog voor je de foto hebt genomen, of dat het in actie schiet na het nemen van de foto. We verwachten dat laatste.

Een voorbeeld van de werking van Magic eraser

Een voorbeeld van de werking van Magic eraser

Remove Unwanted Object

Bijzonder is dat Google drie jaar geleden op Google I/O 2018 al een vergelijkbare functie had geteased, maar de ontwikkeling werd toen gepauzeerd zodat het Google Foto's-team zich eerst op andere zaken kon focussen. En daarna werd het stil. Wil je toch graag nu al een app waarmee je snel storende objecten verwijdert? Bekijk dan de Remove Unwanted Object-app die we deze week bespraken in 'Beste apps'

Deze Magic eraser en een reeks andere werden ontdekt in de code van de Google Camera-app op de Pixel 6. XDA Developers heeft contact met iemand die al zo'n prototype in handen kon krijgen. Om zijn anonimiteit te beschermen, werden geen beelden bij de lekken gepubliceerd.

Video van de Remove Unwanted Object-app

Nog meer camerafuncties

Een andere functie die eraan komt is de mogelijkheid om handmatig de witbalans in de camera-app aan te passen, en er komt ook een mogelijkheid waarmee je onscherpe gezichten in foto's alsnog scherp kan maken. Google gaat ook een 'Timer licht' introduceren. De LED-flitser knippert en telt zo af wanneer je een foto neemt met de achterste camera via de zelfontspanner. Een laatste opvallend kenmerk is 'Bewegingsonscherpte'. Je kent vast foto's die onscherp zijn omdat er veel beweging te zien is? Wel dat effect wil Google op een artistieke manier nabootsen, maar dan zonder dat je ervoor hoeft te zweten. Knap toch?

Gerelateerde artikelen

Recent kregen we de eerste real-life beelden van de Google Pixel 6 Po te zien. Er waren foto's gelekt en een hands-on met de telefoon. Je kan het hier ontdekken. Daarnaast kwamen we deze week ook te weten dat Google eindelijk plannen heeft met snelladen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Pixel 6-reeks? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk