De Hasselblad-camera van de OnePlus 9, dit moet je erover weten

De Hasselblad-camera van de OnePlus 9, dit moet je erover weten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus gaat de Sony IMX789-sensor gebruiken voor zijn OnePlus 9-telefoons, dat lekt het bedrijf zelf op sociale media. We leren alvast details over de hoofdcamera en de dubbele camera die als groothoekbeelden maakt.

OnePlus 9-camera

De OnePlus 9, OnePlus 9 Pro en OnePlus 9R zullen voor het eerst op 23 maart te zien zijn tijdens het lanceringevenement. In de aanloop naar die datum mogen we ons verwachten aan steeds meer gelekte details over de toestellen, en dit keer teaset OnePlus zelf informatie over de Hasselblad-camera van de toestellen. Dat doet het merk op Chinese sociale media.

OnePlus maakte maandag al bekend dat het met camerafabrikant Hasselblad werkt aan de camera's van de nieuwe vlaggenschepen. Nu weten weten we ook welke sensor het merk gebruikt, namelijk de Sony IMX789. Die sensor is volgens GSMarena volledig op maat gemaakt voor de OnePlus 9-reeks.

Sony IMX789

We weten nog niet alles over de sensor, zoals de sensorgrootte en het aantal megapixels, maar de IMX789 is in staat om 4K-video's op te nemen aan een 4K-resolutie en een hoge framerate van 120 fps. Hij ondersteunt ook 8K-video aan 30 fps. De sensor neemt beelden in een 16:11-verhouding en dat is prima om foto's te maken in een 4:3-ratio en video's in een 16:9-verhouding.

Gerelateerde artikelen

Verder is er een omni-directional autofocus en Sony's verbeterde HDR-functionaliteit genaamd Digital Overlap HDR (DOL-HDR). Die laatste kan verschillende belichtingen in een beeld vastleggen, en dat moet ervoor zorgen dat je betere beelden maakt van bewegende objecten. Hasselblad deelt dan weer zijn technologie die de camera's moeten helpen om realistische kleuren vast te leggen.

De Hasselblad-camera van de OnePlus 9, dit moet je erover weten

Gelekt beeld van de OnePlus 9

Twee groethoeklenzen

Een andere opmerkelijk idee dat de OnePlus met zijn camera's wil realiseren heeft met groothoekbeelden te maken. Het merk wil twee lenzen gebruiken die twee prisma's bevatten om samen het invallende licht te weerkaatsen op de sensor. Samen zorgen de lenzen ervoor dat je beelden kan nemen in een extra grote hoek van 140 graden. Op die manier wil OnePlus ook de lensvervorming verminderen die je wel vaker ziet aan de randen van groothoekbeelden.

Verder weten we dat de OnePlus 9 verschijnt met een oplader, en naast de OnePlus 9-reeks krijgen we ook de OnePlus Watch te zien. Er is ook al meer gelekt over de variabele verversingssnelheid van het OnePlus 9-scherm. Kijk jij uit naar de lancering? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk