De GPU van Samsung Galaxy S23 Ultra vs iPhone 15 Pro Max: wie wint?

De GPU van Samsung Galaxy S23 Ultra vs iPhone 15 Pro Max: wie wint?

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Als er een telefoon is die zich het beste laat meten tegenover de iPhone 15, dan is het wel de Samsung Galaxy S23 Ultra. Het toestel is een van de toppers op Android-gebied, maar hoe verhoudt die zich tot de Apple-telefoon? Qua GPU (Graphics Processing Unit) is er in ieder geval een duidelijke winnaar…

GPU

De GPU is het onderdeel binnen een videokaart dat zorgt dat beelden snel worden verwerkt. Hoe beter de GPU, hoe beter de verwerking van die beelden. Samsung Galaxy S23 Ultra is een toptoestel als het gaat om die GPU: het heeft een 4nm Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy-processor, terwijl Apple’s iPhone 15 een 3nm smartphonechip van Apple zelf. Een bijzonder exemplaar, want we hebben nog nooit een 3nm-chip voor een smartphone gezien. Maar, is dat ook beter?

wild life extreme

Uit de 3DMark Wildlife Extreme graphics test (via Sammobile) komt naar voren dat de Samsung Galaxy S23 Ultra toch echt wint van iPhone 15 Pro Max. In de onderstaande statistiek kun je het zien: S23 Ultra start bij 3.886 punten en in de 20ste run zijn daar nog 2.794 punten van over. iPhone 15 Pro Max begint al wat lager: op 3.608 punten, daalt in de tweede run al naar 2.843 punten en zit in de twintigste run uiteindelijk op 2.681 punten. De prestaties van de Samsung gaan dus met 28 procent naar beneden, maar doet dat pas na twintig runs. iPhone duikt na één keer al met 22 procent naar beneden.

Gerelateerde artikelen

Samsung vs Apple

Runs, punten: wat betekent het eigenlijk in de praktijk? Het betekent dat als je lekker aan het gamen bent op je Samsung, er eigenlijk nagenoeg geen plotselinge achteruitgang merkbaar is in de prestaties. Bij iPhone wel: daar zal je bij gamen duidelijk merken dat je veel van je toestel vraagt. Daarnaast blijkt iPhone 15 Pro Max ook vrij heet te worden, bij zowel een game spelen als bij het opladen. Dat wil je niet, want warmte betekent eigenlijk in alle gevallen slijtage.

Het komt niet vaak voor dat een Samsung-toptoestel beter presteert dan een iPhone-toptoestel, op dit vlak. Dit jaar blijkt dat dus het wel het geval. We zijn benieuwd hoe dat volgend jaar is met de Galaxy S24 Ultra, zeker nu Samsung wederom flirt met het idee om de Exynos-chip weer in te zetten, in plaats van een Snapdragon.

Meer weten over Samsung? Lees dan onze Samsung-pagina.

Samsung Galaxy S23 Ultra kopen
Samsung Galaxy S23 Ultra kopen
Samsung Galaxy S23 Ultra kopen

Samsung Galaxy S23 Ultra kopen

De Samsung Galaxy S23 Ultra is het topmodel in de Galaxy S23-serie. Deze telefoon heeft vijf zeer uitgebreide camera's, een 6,8 inch QHD+ AMOLED-scherm, de snelle Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, een 5.000 mAh-accu en nog veel meer.

Vanaf 1399 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk