De Google Zoeken-app wordt beter op Samsung Galaxy-tablets

De Google Zoeken-app wordt beter op Samsung Galaxy-tablets

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google blijft zijn Zoeken-app verbeteren en doet dat deze week door het te optimaliseren op de tablets van Samsung. Het gebruik van Google Zoeken op een Galaxy-tablet wordt beter dankzij een nieuwe navigatiebalk aan de rechterzijde van de homepage. Zo kun je meer content bekijken binnen Google Ontdekken en eerder komen bij het resultaat waar je naar op zoek was.

Google Zoeken

Google Zoeken is op alle tablets die op Android draaien verbeterd, schrijft SamMobile. Het spijtige is alleen dat er geen Material You MD3-design is gekozen, waardoor de app nog niet helemaal meegaat met de rest van de Android-apparaten. Zo zie je dat de iconen Ontdekken, Zoeken en Collecties nog niet van een pilvormige indicator zijn voorzien en dat er niet voor een grijze uitlichting is gekozen van het tabblad waar je je op bevindt, maar blauw. De drie iconen staan niet bovenin of onderaan: ze staan waar je je duim normaliter gebruikt in combinatie met je tablet.

Het voordeel is dat je heel snel naar de belangrijkste factoren binnen Google Zoeken kunt gaan. Juist op zo’n groot scherm als dat van een tablet is de gebruikerservaring nog belangrijker. We begrijpen wel dat Google daar in eerste instantie de focus op heeft gelegd, in plaats van het zorgen dat de app binnen het nieuwe Material You-design past (iets dat het laatst wel heeft gedaan met de Google Weer-app).

De Google Zoeken-app wordt beter op Samsung Galaxy-tablets

Material You

Misschien wil Google Material You pas echt ‘aanzetten’ op tablets wanneer het zijn eigen eerste Pixel-tablet uitbrengt in 2023. We hebben al veel geteased zien worden van de smartphone-laptop-hybride, maar wanneer hij verschijnt is nog onbekend. Het zal ons niets verbazen als Google die lancering bewaard om mensen weg te blazen met het moderne Material You-design. Zeker als het het eerst op de Pixel uitbrengt en later pas op andere tablets, kan dit een flinke boost geven aan de verkopen van de Pixel Tab.

Nieuwsgierig? Je treft de verbeteringen aan in de Google-app bèta (versienummer 13.46).

Gerelateerde artikelen

Vind jij dat Google moet opschieten met het nieuwe design op huidige tablets, of begrijp jij het wel als het merk liever wacht tot het zijn eigen tablet uitbrengt? Deel je mening in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk