Fitbit-app en Google Fit blijven voorlopig naast elkaar bestaan

Fitbit-app en Google Fit blijven voorlopig naast elkaar bestaan

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google is van plan om Fitbit flink te integreren in zijn nieuwe smartwatch Pixel Watch, maar wat betekent dat eigenlijk voor de Fitbit-app en Google Fit? Dit zijn apps die nu los van elkaar bestaan. Voorlopig gebeurt er even helemaal niets mee.

Fitbit en Google Fit

De mede-oprichter van Fitbit, James Park, zei in een interview met CNET dat de Fitbit-app niet in plaats van de Google Fit-app komt. Ze blijven voorlopig even naast elkaar bestaan, omdat Park zich bewust is dat elke app zijn eigen gebruikersgroepen heeft. “Ik denk dat Google Fit en de Fitbit-app voorlopig gewoon doorgaan zoals ze zijn - ik denk niet dat we de ervaring voor beide gebruikersgroepen willen onderbreken. Die groepen, die vrij groot zijn, houden om verschillende redenen van de app die ze gebruiken. Voorlopig zien we geen reden om daar verandering in te brengen.”

Let wel op zijn gebruik van het woord ‘voorlopig’, want dat kan natuurlijk vanalles betekenen. Toch zal hij er waarschijnlijk niet mee bedoelen dat het tot de lancering is van Pixel Watch en dan niet meer. Echter zegt hij ook niet dat de apps altijd naast elkaar zullen blijven bestaan. Er zal dus waarschijnlijk echt wel een moment zijn waarop de apps samengaan, waarschijnlijk door de ene app steeds meer van de andere app te laten kopiëren. Maar dat is slechts speculatie: vooralsnog heeft hij alleen gezegd dat de apps echt nog wel even naast elkaar blijven opereren.

Gerelateerde artikelen

Fitness op je Pixel

Google kocht Fitbit in 2019 en we hebben eigenlijk tot nu toe nog weinig grote integraties gezien binnen het Google-ecosysteem. Dat lijkt echter flink te gaan veranderen nu de nieuwe Pixel Watch een diepe integratie krijgt met Fitbit en het fitnessgedeelte binnen die app. Een eerder WearOS-apparaat, de Samsung Galaxy Watch 4, kent bijvoorbeeld helemaal geen Fitbit-integratie.

Wat James Park wel aan het gesprek toevoegde, dat was de mededeling dat Google-diensten waarschijnlijk wel een grotere rol gaan spelen op de apparaten van Fitbit. Het is dus wel een soort gelijk oversteken. Fitbit blijft in ieder geval voorlopig druk bezig met de Versa- en Sense-gadgets, want deze zijn betaalbaar en bieden een goede accuduur. Naast dat het zich uiteraard moet storten op de rechtszaken die mensen zijn gestart nadat ze brandwonden opliepen van de wearables.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Fitbit? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Google Fit: je gezondheid en activiteit bijhouden

Google Fit: je gezondheid en activiteit bijhouden

Google Fit biedt je een overzicht van hoeveel je beweegt. De dienst kan data van allerlei fitness-apps verzamelen en maakt het behalen van jouw gezondheidsdoelen een ..
Fitbit

Fitbit

Fitbit is bedrijf dat zich heeft toegelegd op het ontwikkelen van devices waarmee mensen gezonder kunnen gaan leven en actiever kunnen worden. Door middel van h ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk