De Firefox-wachtwoordmanager werkt straks ook binnen Android-apps

De Firefox-wachtwoordmanager werkt straks ook binnen Android-apps

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Je kunt binnenkort de wachtwoordmanager van Firefox gebruiken binnen Android-apps. Op dit moment is de manager in staat om wachtwoorden binnen de browser op te slaan. Zometeen kan dat ook binnen Android-apps.

Het is spannend om een wachtwoordmanager te gebruiken, want hij slaat al je wachtwoorden op en dat moet veilig gebeuren. Hierdoor komt Firefox niet alleen met de nieuwe optie voor Android, maar zorgt het ook voor extra beveiligingsfuncties.

De Firefox-wachtwoordmanager werkt straks ook binnen Android-apps

Cybersecurity Awareness-maand

Mozilla schrijft: “Deze Cybersecurity Awareness-maand hebben we nieuwe functies toegevoegd voor Firefox op Android om je wachtwoorden veilig te houden. Met Firefox hebben gebruikers naadloos toegang tot door Firefox opgeslagen wachtwoorden. Dit betekent dat je elk wachtwoord dat je in de browser hebt opgeslagen kunt gebruiken om in te loggen op een online account, zoals je Twitter- of Instagram-app. Je hoeft geen webpagina te openen.”

Je kunt biometrische beveiliging gebruiken om de app te ontgrendelen en veilig toegang te krijgen tot je accounts. Omdat je je smartphone gebruikt, kun je kiezen voor je vingerafdruk of een gezichtsscan als bevestiging. Als je Firefox Sync gebruikt, dan kun je de opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoord ook in de desktopversie van Firefox gebruiken. Hiermee heb je op Android in een keer toegang tot een nieuwe wachtwoordmanager. Het is direct nieuwe concurrentie voor 1Password, Bitwarden en LastPass.

De Firefox-wachtwoordmanager werkt straks ook binnen Android-apps

Firefox-wachtwoordmanager

Een nieuw wachtwoord kun je direct vastleggen in de Firefox-browser, waarna hij direct beschikbaar is in zowel de browser op je mobiel als je desktop. Het is hierbij ook mogelijk om autofill aan te zetten, waarmee wachtwoord automatisch worden ingevuld. De wachtwoorden die in je Firefox-account staan kunnen door Firefox Monitor extra in de gaten worden gehouden. Als er dan een datalek is of een account is gehackt, dan ontvang je hiervan een e-mail.

Dinsdag 5 oktober zijn de nieuwe functies beschikbaar in de update van Firefox op Android (versie 93). De Firefox-wachtwoordmanager is gratis te gebruiken.

Firefox voor Android Beta

Firefox voor Android Beta

De testversie van de populaire Mozilla Firefox-browser voor Android. Probeer ook alvast nieuwe functies en mogelijkheden van deze browser.  ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk