De eerste Google Pixel 7-geruchten zijn een feit

De eerste Google Pixel 7-geruchten zijn een feit

Het is natuurlijk nog erg vroeg, want we zijn nog bezig met wennen aan de Pixel 6, maar de eerste geruchten over Google Pixel 7 doen alweer de ronde. Google debuteerde vorige jaar zijn eerste zelf-ontworpen Tensor-chip en het aankomende Pixel-vlaggenschip zou hiervan een tweede generatie bevatten.

Tensor 2.0-chip

Naast die Tensor 2.0-chip, zoals we hem nu maar even noemen, zou de nieuwe Google Pixel ook een nieuw modem van Samsung krijgen. Er zijn bovendien leuke codenamen voor de twee toestellen bedacht: cheetah en panter.

Google Pixel 6 heeft het goed gedaan: hij kwam ook in onze jaarlijstjes over 2021 veelvuldig naar voren als fantastisch toestel. Het is het paradepaardje van Android 12, al verloopt niet alles daarmee altijd gesmeerd. Google Pixel 7 zal waarschijnlijk worden voorzien van weer een nieuwe grote Android-update, al is er natuurlijk niets zeker.

Nieuw Samsung-modem

9to5Google komt nu met een van de ‘debuutroddels’ over Pixel 7. Zo zou Tensor-chip 2.0 intern ‘cloudripper’ heten en bekendstaan onder modelnummer GS201. Ook zou die chip voorzien zijn van een heel nieuw modem van Samsung. En die twee codenamen zijn ook wel interessant: normaliter hadden Pixel-telefoons altijd vissennamen als codenamen, maar bij Pixel 6 gingen we de lucht in met ‘oriole’ en ‘raven’.

Nu lijken we meer de Afrikaanse savanne op te gaan. Hoewel panters en cheetahs panters zijn die het grootste deel van de dag liggen te slapen, kunnen ze enorm snel zijn als het nodig is: hopelijk is die nieuwe Pixel 7 ook zo’n snelheidsduivel. Eerst komt trouwens nog Pixel 6a, voordat we ook maar over een zevende officiële Pixel kunnen dromen: die luistert naar codenaam ‘bluejay’, dus Google blijft daar nog even bij de luchtgerelateerde namen. Hetzelfde geldt voor de Pixel Notepad: Google’s eerste vouwbare toestel zou ‘pipit’ heten.

Cheetah en panter

De eerste Tensor-chip had de Samsung Exynos Modem 5123, dus blijkbaar is Google tevreden over die samensmelting. De verwachting is dat Tensor 2.0 dan Exynos Modem 5300 bevat, maar Samsung heeft dit modem met deze naam nog niet officieel aangekondigd.

En, zien jullie deze Nel Tijgervel- en Tante Panter-telefoons zitten? Wat kan de Pixel-serie wat jou betreft goed gebruiken? Wie weet leest Google mee, dus deel je wensen onder dit artikel.

Lees meer over:
Google Pixel 7 Pro

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties