De bolle vormen zijn nu te zien in Google Chat op web

De bolle vormen zijn nu te zien in Google Chat op web

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

We schreven eerder al dat het kwam, maar nu is het ook daadwerkelijk gearriveerd: Google Chat in bubbels. In Google Chat op web zien we nu gezellige spraakbollen in plaats van de wat statischere chatballonnen die er eerst waren. Hallo Material You!

Google Chat

Het blijft allemaal wat lang duren voor Google Material You echt overal heeft doorgevoerd, maar tegelijkertijd helpen alle kleine beetjes. In Google Chat is het zelfs een grote upgrade, omdat het echt scheelt in hoe gesprekken worden weergegeven. Er is nu meer duidelijkheid tussen wie wat zegt, naast dat de icoontjes die je ziet bij wijze van reactie op een opmerking juist wat meer ruimte nemen, waardoor de chat iets meer tot leven komt.

screenshot 2023 10 02 093247

We schreven eerder al dat dit eraan kwam en dat Google zich vooral wil gaan meten met Teams en Slack. Het was wat rommelig, mensen misten bepaalde berichten en daarom is Google gaan onderzoeken hoe het Chat kon verbeteren. Sinds kort wordt dit nieuwe design dus ook uitgerold en dat bevalt goed. "Elk inkomend bericht zal een onafhankelijke ballon hebben die is uitgelijnd aan één kant met een effen gekleurde achtergrond", zei Google in de Workspace-post.

Elk uitgaand bericht krijgt nu een onafhankelijke ballon naast een andere gekleurde achtergrond. Zo kun je berichten makkelijker onderscheiden. Ook kun je in één keer naar het meest recente bericht gaan, wat zorgt dat je niet heel lang hoeft te scrollen en in de war raakt. Heel handig, maar de nieuwe update is er nog niet voor iedereen. Op 27 september is het gelanceerd en het duurt vervolgens nog weken voordat iedereen het te zien krijgt. Zo heb ik het wel al, maar Dim bijvoorbeeld nog niet. Ook wel weer handig, want door dat mooie nieuwe design zou je bijna vergeten hoe het er eerst uitzag:

screenshot 2023 10 02 100428

Bedankt voor de tip, Pat!

Het is echt een verbetering he? Wat vind jij? Laat het nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk