De bèta van Android TV 14 is live

De bèta van Android TV 14 is live

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

We hebben al een tijdje de Android 14-bèta op smartphones, maar nu vindt Google het tijd om ons ook een glimp te geven van hoe Android 14 eruit komt te zien op televisies. Android 13 wordt hierbij volledig aan de kant geschoven.

Android 14

Android 14 is nog gehuld in wat mysterie, want Google heeft er zelfs tijdens I/O niet extreem veel over gezegd: al helemaal niet waar het gaat om Google TV en Android TV. De bètatest van de besturingssysteem-upgrade op Google TV en Android TV (dat gaat namelijk allebei naar 14) is zelfs zonder verdere berichtgeving online gekomen, maar gelukkig zijn er oplettende mensen die hem hebben onderschept, dank 9to5Google.

Je kunt nu een emulator van de preview downloaden als je Android Studio gebruikt. Normaliter zou er ook toegang zijn via ADT-3-kastjes, maar naast dat die inmiddels officieel niet meer worden gebruikt, is er ook (nog?) geen build voor beschikbaar. Helaas pindakaas: hoewel het heel voor de hand liggend is dat het wel zou kunnen is het niet mogelijk om de Android TV 14-preview op een Chromecast te gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Google TV

Wel is er wat nieuws over Chromecast met Google TV, want het 4K-model heeft recent een update gekregen. Die update is niet naar Android 13, maar blijft nog even op Android 12, waardoor experts verwachten dat Google TV nooit een Android 13-variant zal zien. Een verandering in de code toont dit ook. Google geeft aan: "We trekken T terug als versie in Android TV. Het verplaatsen van de T-afbeelding naar het niet-aanbevolen menu zou ontwikkelaars moeten ontmoedigen om T-afbeeldingen te maken als dat niet nodig is." (T is dus Android TV 13).

Is dat heel erg? Niet per se: als er maar een nieuwe variant komt. Het is ook niet het enige apparaat dat wel eens een versie overslaat: denk bijvoorbeeld aan Wear OS 4 dat van Android 11 naar Android 13 springt.

Wat hoop jij van Android TV 14? Laat het nu achter in de reacties.

Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen

Chromecast met Google TV (4K) kopen

Met de Google Chromecast 4K met Google TV maak je van iedere tv een slimme tv. Google TV is een platform waarmee je al jouw films en series van verschillende apps in één handig overzicht terugvindt. Plug de Chromecast met Google TV in jouw tv en stream in een handomdraai al jouw favoriete films en series met een druk op de knop.

Vanaf € 69,99

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk