De Android 14 QPR1-bèta maakt een webcam van je Pixel

De Android 14 QPR1-bèta maakt een webcam van je Pixel

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Naast het iets minder fijne probleem met Google Wallet is er gelukkig ook iets leuks ontdekt in de Android 14 QPR1-bèta: je kunt een webcam maken van je Pixel. Je hebt waarschijnlijk een webcam op je laptop die je nu gebruikt voor videomeetings, maar de kwaliteit ervan kan beter en dus is het tof dat je daar dan je Pixel voor kunt gebruiken.

Je telefoon als webcam

9to5Google kwam de eerder al gelekte functie tegen in de webcam-app en het werkt dankzij uvc, een webcamstandaard. De kans is daardoor aanwezig dat het niet alleen voor Pixel-telefoons beschikbaar komt, maar ook voor andere telefoons die straks op Android 14 draaien. Maar goed, zo ver is het nog lang niet. Nu is het er alleen op bepaalde Pixel-toestellen die meedoen aan de Android 14-bèta en dus sinds gisteren de Android 14 QPR1-bèta gebruiken.

Je kunt je Pixel heel simpel als webcam gebruiken: je hebt er alleen een USB-C-kabel voor nodig waarmee je je toestel met je laptop verbindt. Waar je normaal dan de optie krijgt om bestanden over te zetten, op te laden, enzovoort, krijg je daar nu de webcamoptie bij. Je krijgt als je de webcamoptie kiest eerst een videopreview, zodat je kunt zien of de hoek (en je haar) een beetje is zoals jij het fijn vindt, voordat je zo de meeting in knalt.

screenshot 2023 09 22 143510

Android 14

Het is niet duidelijk of deze functie er straks meteen is wanneer Android 14 in de stabiele versie beschikbaar komt. De verwachting is van niet: mogelijk komt dit pas na een paar maanden richting het besturingssysteem. Het is overigens niet nieuw om je telefoon als webcam te gebruiken: Apple heeft dit al langer (Continuity Cam) en er zijn ook apps in de Play Store te vinden om zo’n zelfde soort functie te creëren.

Gebruik jij je smartphone ooit wel eens als webcam? Deel het nu in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk