De afspeelbalk van YouTube is niet meer alleen rood

De afspeelbalk van YouTube is niet meer alleen rood

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

De YouTube-app van Android brengt veranderingen toe aan de afspeelbalk. Deze is van oudsher rood zoals het YouTube-logo, maar dat is niet meer standaard. Hij is namelijk ook soms wit van kleur, als we wit een kleur mogen noemen.

Afspeelbalk op YouTube

Steeds meer Android-toestellen hebben het, ook in incognito: een witte afspeelbalk in plaats van rood. Opvallend genoeg komt alleen voor bij toestellen die de app in donkere modus gebruiken en zou als reden hebben dat het minder opvallend en dus storend is wanneer je een video kijkt. Waarschijnlijk is het ook iets toegankelijker dan rood op donker.

Gerelateerde artikelen

Het komt voor wanneer je op een passieve manier een video kijkt. Het is een mooie witgrijzige kleur, maar er kleeft ook een nadeel aan. Er wordt namelijk niet meer getoond hoeveel er al is geladen van een video, waardoor je niet weet of hij elk moment weer in een soort hakkelige buffermodus kan overgaan. Gelukkig kun je daar makkelijk iets aan doen: zodra je de balk aantikt, wordt hij weer rood en krijgt hij wel weer een laadstatus (via 9to5Google).

De afspeelbalk van YouTube is niet meer alleen rood

Witgrijs versus rood

Het lijkt vooralsnog alleen om de balk te gaan en verder om niets anders binnen YouTube dat van nature rood is. Dat zal waarschijnlijk ook niet snel gebeuren, want rood is nu eenmaal de kleur van YouTube en om de app herkenbaar te houden, blijft die kleur waarschijnlijk voor altijd de boventoon voeren. Vind je die witgrijze balk maar niets, dan wordt aangeraden om de app niet in donkere modus te gebruiken, maar in lichte modus.

Op dit moment is deze nieuwe kleur balk waarschijnlijk nog in een testfase, dus het kan zijn dat je het niet hebt in jouw YouTube-app op Android. Of zo wel, dat het misschien op een gegeven moment weer verdwijnt als het toch niet het gewenste resultaat geeft.

YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

Vind jij het een verbetering? Laat het nu achter bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk