CyanogenMod Installer uit Play Store verwijderd op last van Google

CyanogenMod Installer uit Play Store verwijderd op last van Google

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Cyanogen en CyanogenMOD

Cyanogen is een bedrijf dat sinds dit jaar bestaat en is voortgekomen uit de custom ROM CyanogenMod, die al sinds 2009 bestaat en erg populair is. Ze brachten onder andere een grafische installer uit, om simpelweg ROM's te kunnen installeren met één klik. Deze installer is nu op last van Google door Cyanogen verwijderd uit de Play Store.

Algemene voorwaarden

Volgens Google zou de applicatie de algemene voorwaarden van de winkel overtreden. De applicatie zelf zou geen kwaad doen, maar het zou kunnen aanzetten tot gedrag waarbij gebruiker hun garantie op hun product verliezen. Cyanogenmod kreeg de keuze gesteld, om de installer zelf terug te trekken of niet, maar anders zou Google dit doen. Het team biedt de applicatie nu zelf aan via hun website, om er zo voor te zorgen dat de populaire applicatie toch geïnstalleerd kan worden. De applicatie was namelijk al honderdduizenden keren gedownload aldus Cyanogenmod. Ook is de applicatie ingediend bij de Androidwinkels van Amazon en Samsung om zo meer mensen te kunnen bereiken.

Telefoons 

Cyanogen werkt ook aan verschillende telefoons. Zo zal er vanaf december een speciale CyanogenMOD-versie te verkrijgen van de Oppo N1. Ook lijken ze te werken aan een 2,5GHz quadcore-telefoon, die standaard zal draaien op de software van het team.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk