CyanogenMod 11 nightly: zwevende notificaties, beschermde apps en meer

CyanogenMod 11 nightly: zwevende notificaties, beschermde apps en meer

CyanogenMod 11

CyanogenMod is inmiddels een bekende, zo niet de bekendste custom ROM voor Android, gestart door Steve Kondik in mei 2009. Door een paar kleine aanpassingen in de systeemsoftware van zijn T-mobile G1 te doen begon zijn loopbaan onder zijn nickname Cyanogen. De eerste custom ROM van CyanogenMod werd een groot succes en is inmiddels uitgegroeid tot een enorm project met vele vrijwilligers, ontwikkelaars en nieuwe features.

Nightlies

In de laatste nightly-varianten van CyanogenMod 11 zijn weer nieuwe features en mogelijkheden toegepast. Nightlies zijn automatisch samengestelde versies van het Androidsysteem die elke nacht gegenereerd worden en zijn inmiddels gebaseerd op Android 4.4.4 KitKat. De nieuwe software bevat onder andere de functionaliteit om notificaties zwevend weer te geven. Een pushnotificatie wordt weergegeven in elke geopende applicatie en zweeft daar als het ware overheen. Zo kun je bijvoorbeeld een Whatsapp-berichtje zien en zelfs beantwoorden als je een spelletje Candy Crush speelt of een e-mailtje openen als je aan het webbrowsen was. Wel is er in te stellen voor welke applicaties er zo'n 'heads-up-notification' wordt weergegeven of niet.


CyanogenMod 11

Ook is er een mogelijkheid te vinden om applicaties te beschermen voor ongeautoriseerde gebruikers, zodat deze desbetreffende applicaties niet kunnen verwijderen of bijvoorbeeld de data ervan kunnen wissen. Deze apps worden ook niet weergegeven in de gebruikte launcher. Het was voorheen bij verborgen apps nog voor iedereen mogelijk om via het instellingenmenu de applicatie te verwijderen en dat kan nu dus niet meer.

CyanogenMod 11Ook het instellingen-menu is op de schop genomen en bevat nu verschillende secties, zoals die van de notificatiebalk en gebaren, volgens Cyanogen kunnen gebruikers van de software zo nog sneller hun favoriete functies vinden en gebruiken.

Beschikbaarheid

De software van CyanogenMod is beschikbaar voor vele toestellen, maar of dat ook voor jouw toestel het geval is zul je zelf even moeten checken. Gebruik jij Cyanogen-software, heb je het weleens gebruikt of maak jij gebruik van andere custom ROM's voor je device?

Lees meer over:
Cyanogen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties