Cyanogen wil 'Google-vrij' Android maken

Cyanogen wil 'Google-vrij' Android maken

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Overal open

Cyanogen is inmiddels bezig met het ontwikkelen van een versie van Android die echt volledig open is. Hierbij kunnen partners en ontwikkelaars goede geïntegreerde services en diensten bouwen die naadloos aansluiten bij de betreffende OS-versie. Een onderdeel hiervan is dat Google niet meer centraal zou staan in deze Android-versie van Cyanogen, maar hoe dit er concreet zou moeten uitzien is niet helemaal duidelijk. Op dit moment is Cyanogen nog sterk afhankelijk van Google op het platform zoals ze het nu aanbieden.

Overigens is dit niet helemaal nieuw, in september 2013 maakte het bedrijf al bekend een betere versie van Android te willen maken. Hiervoor hebben ze toentertijd 7 miljoen aan funding binnengehaald.

Eigen appstore

Ook geeft Kirt McMaster, CEO van Cyanogen, aan dat er binnen 18 maanden een eigen appstore moet staan van het bedrijf. Hoe dit exact gaat werken is niet helemaal duidelijk, ook niet of deze toegankelijk zal zijn voor de 'gewone' gebruiker, maar het zou logisch zijn als dat wel het geval is. Cyanogen, vooral bekend van CyanogenMod en heeft nog veel meer plannen voor de toekomst, de vraag is alleen hoe Google hierop zal gaan reageren.

Via: AndroidAuthority

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk