Cyanogen stopt volgende week met Cyanogen OS

Cyanogen stopt volgende week met Cyanogen OS

Cyanogen OS gooit de handdoek in de ring

In een blogpost vertelt het bedrijf dat 'als onderdeel van een aanhoudende reorganisatie besloten is om op 31 december 2016 te stoppen met alle Cyanogen-diensten en Cyanogen-ondersteunde nightly builds.' Het betekent dat gebruikers met een Cyanogen OS-smartphone snel moeten overstappen op een alternatief, bijvoorbeeld CyanogenMod. Deze open source software blijft samen met de source code beschikbaar, zo geeft Cyanogen aan. Het CyanogenMod-team laat in een aparte blogpost weten dat het verdergaat als Lineage.

Wileyfox en Cyanogen OS

Op deze pagina vind je alle Cyanogen OS-telefoons, waarvan het Britse merk Wileyfox het grootste deel voor zijn rekening neemt. Maar ook de OnePlus One en Zuk Z1 zijn smartphones met Cyanogen OS, de software die volgens de eerdere Cyanogen-ceo 'een kogel door Google's hoofd' zou schieten. Dat is niet gelukt, en nu gooit Cyanogen de handdoek in de ring. Wat eigenaren van een Wileyfox-smartphone nu het beste kunnen doen, is nog onduidelijk. De fabrikant liet in november weten 'op de hoogte te zijn van Cyanogen's verslechterende situatie en te werken aan alternatieve software'. Daar is verder niets over bekendgemaakt, en die software is er nog niet. We hebben Wileyfox daarom om opheldering gevraagd over wat Cyanogen's einde betekent voor klanten.

Update 24-12 17:30: Guido Hoogvorst van Wileyfox Nederland laat weten dat de smartphonefabrikant Cyanogen's stappen de afgelopen weken heeft gevolgd, en dat Wileyfox-gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken. Wileyfox garandeert dat al zijn klanten de aankomende tijd beveiligingsupdates en Android-upgrades blijven ontvangen, maar kan nog niet in detail treden. Hoogvorst geeft aan dat het bedrijf de aankomende weken met meer informatie komt.

Nieuwe visie

Cyanogen stopt met zijn eigen, op Android gebaseerde besturingssysteem en officiële nightlies, maar het bedrijf gaat door met de ontwikkeling van software. De nieuwe ceo, liet laatst weten dat Cyanogen werkt aan Cyanogen Modular OS. Dit programma moet de beste Cyanogen-onderdelen loskoppelen van het gestrande besturingssysteem, om ze vervolgens te licenseren aan smartphonefabrikanten. Die kunnen de elementen in hun Android-schillen verwerken en Cyanogen-diensten zo voor meer gebruikers beschikbaar maken. Cyanogen hoopt daar winstgevend door te worden, maar gaat vooralsnog door een diep dal.

Wat zijn jouw herinneringen aan Cyanogen (OS)? En wat denk je dat er nu gaat gebeuren?

Lees meer over:
Cyanogen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties