CoronaCheck gebruikt in juni vaccinatie als toegangsbewijs

CoronaCheck gebruikt in juni vaccinatie als toegangsbewijs

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

CoronaCheck gaat straks niet alleen mensen die een negatief testbewijs hebben toegang geven tot evenementen en locaties. Ook als je gevaccineerd bent zal je vanaf juni toegang krijgen via de app.

CoronaCheck en vaccinaties

Er zijn drie verschillende redenen waarom het veilig kan zijn om een persoon toegang te geven tot evenementen. Wanneer die een negatief testbewijs heeft, als hij net ziek is geweest en antistoffen heeft, of wanneer hij gevaccineerd is. Demissionair minister de Jonge schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat wie gevaccineerd is vanaf juni toegang kan krijgen tot evenementen via de app.

Nadat je je vaccin hebt gekregen kan je er vrijwillig ervoor kiezen om die gegevens ook te delen in een database en vervolgens kan je met CoronaCheck een een toegangsbewijs genereren. Aan de toegang van evenementen of locaties zal er ook geen onderscheid worden gemaakt tussen wie een vaccin heeft gekregen of wie een negatief testresultaat heeft gekregen, dat benadrukt de minister van Volksgezondheid in zijn brief.

CoronaCheck gebruikt in juni vaccinatie als toegangsbewijs

Reizen in Europa

Nederland wil CoronaCheck daarnaast gebruiken in het kader van een het Europese vaccinatiebewijs dat door douaniers voor de zomer wordt gebruikt. De code die CoronaCheck genereert zal dus ook werken voor reizen in het buitenland, en dat is een belangrijke zaak voor het toerisme in Europa tijdens de zomervakantie.

Gerelateerde artikelen

Het zal ook volgens de Jonge nooit verplicht worden om je smartphone in te zetten als een toegangsbewijs. Zo'n bewijs zal je ook op papier kunnen afdrukken, en het werkt eveneens als toegangsbewijs om te reizen. Landen uit de EU mogen al zeker reizigers niet verplichten om een bewijs van vaccinatie te tonen, maar naar een negatief testbewijs mogen ze mogelijk wel vragen als ze dat wensen.

CoronaCheck

CoronaCheck

Met de CoronaCheck-app kunt je een coronabewijs maken. Dit is een QR-code op basis van een test, herstel of vaccinatie. Je krijgt twee QR-codes: een Nederlandse QR-c ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk